Сензациите в пресата: ЦСКА си връща Гранден и уреди Венци Христов, Манджуков слага ръка на клуба

Лудогорец отказа 1,2 млн. за Марселиньо, Пенев вика още един от шампионите и още...

Сензациите в пресата: ЦСКА си връща Гранден и уреди Венци Христов, Манджуков слага ръка на клуба
Сензациите в пресата днес, четвъртък, 30.10.2014 година:

„Стандарт”: Манджуков слага ръка на ЦСКА
Петър Манджуков се готви да стане мажоритарен собственик на ЦСКА. Бизнесменът е отправил оферта към Александър Томов, която да увеличи дела му в клуба до 51%. В момента Манджуков разполага със 7,62% от ценните книжа и е част от Надзорния съвет. Той обаче няма да издържа "червените" сам.

Помощ ще му оказват двама негови чужди партньори, научи "Стандарт". Те ще му помогнат и за придобиване на контролния пакет от акции, в който в момента се намира в Александър Томов. Последният пътува спешно за Лондон. Заговори се, че Томов търси спонсор за "армейците", а други твърдят, че се е видял там със Стивън Ло и компания.

Според източниците на "Стандарт" Томов наистина е имал среща, но не с китайците, а именно с хората на Манджуков. Запознатите с разговорите, които се водят в столицата на Великобритания, твърдят, че Томов освен парично предложение ще получи и друго.



Той ще продължи да управлява клуба и ще запази сериозен дял от акциите - между 30 и 25%. Не е ясно обаче дали чужденците ще излязат на преден план, или ще предпочетат да стоят в сянка. Очаква се до седмица-две да има развръзка около преговорите. Самият Томов трябваше да се прибере вчера вечерта от Лондон.

„Тема спорт”: Пенев вика още един от Лудогорец
Бройката на националите 6 Аудогорец може да нарасне с още един човек, разбра "Тема Спорт". В плановете на селекционера Любослав Пенев за домакинството на Малта на 16 ноември е попаднал бранителят Георги Терзиев. 22-годишният футболист дълго време лекуваше контузия в бедрото, заради което не бе повикан за мачовете с Хърватска (0:1) и Норвегия (1:2) в началото на този месец. В двете срещи нашите имаха сериозни проблеми в отбрана, като в центъра на защитата в отсъствието на контузения Иван Иванов бяха използвани Бодуров и Апостол Попов. Те обаче не успяха да се справят. Заради това Ел Голеадор е решил да викне Георги Терзиев, който е стабилен в изявите си и почти сигурно ще бъде титуляр срещу Базел и в Швейцария. Досега бившият капитан на младежите е бил викан при мъжете два пъти. Първият бе при временния селекционер Михаил Мадански през октомври 2011 за евро-квалификацията с Уелс (0:1). В този мач записа пълни 90 минути, като трябваше да се справя с Гарет Бейл. Другата повиквателна на Терзиев бе през май тази година за контролата с Канада (1:1). В нея бившият защитник на Черноморец бе ползван за партньор на Бодуров в центъра, като остана на терена 79 минути. За мачовете с Хърватска и Норвегия в сметките на Любослав Пенев бяха шестима футболисти от Лудогорец -Владислав Стоянов, Йордан Минев, Александър Александров, Михаил Александров, Христо Златински и Светослав Дяков. Само двама от тях обаче попадат неизменно в стартовата единайсеторка - Дяков и Минев. От ЦСКА пък почти сигурно ще бъде повикан Венцислав Василев. Днес Лудогорец ще бъде на лагер в София преди утрешното гостуването на Марек. След мача в Дупница тимът няма да се връща до Разград, а ще остане още няколко дни в София, тъй като в понеделник пътува за Швейцария, където ден по-късно ще се изправи срещу Базел.


„Меридиан мач“: ЦСКА си връща Елиот Гранден
Едно от най-големите попадения на ЦСКА в ерата „Титан“ Елиот Гранден е пред завръщане в клуба, френското крило в момента е част от Астра (Гюргево), но положението му там не е добро. Гранден рядко влиза в игра и явно не влиза в плановете на треньорския щаб. Елиот Гранден е останал очарован от представянето на ЦСКА и сам е накарал мениджъра си да се свърже с „червените“. С добрите си игри при „армейците“ Гранден предизвика интереса на Блекпул. Тогава отборът се състезаваше във Висшата лига на Англия. През зимата Гранден може да стане свободен агент и да излезе без пари на ЦСКА. Единственият проблем е заплатата на французина. На „Армията“ той няма как да получава повече от тавана, който е 15 000 лева. Изискванията на Елиот бяха сериозни преди време, като се говореше че той се подписва в „Тита-н“ срещу 15 000 евро. футболистът е приближен до мениджъра Мариано Бидзари, който в началото на първенство отново доведе свои клиенти в ЦСКА. Самият футболист преди около месец получи последната сума, която ЦСКА му дължеше като процент от трансфера му в Блекпул. Александър Томов и компания му преведоха 40 000 евро. 

„Меридиан мач“: Томов преговаря c нов спонсор за ЦСКА

Силният човек в ЦСКА Александър Томов вчера се прибра от чужбина. Първата му задача бе да се срещне с отбора, за да го поздрави за боя над Левски. Както е известно, Томов пропусна дербито с оправданието, че е настинал. Главният акционер в ЦСКА е в приповдигнато настроение, след като в Англия се е срещнал със сериозни бизнесмени. Главната причина е била спонсорирането на 31-кратните шампиони, но все още не е постигнато споразумение. Въпреки това обаче разговорите са били в положителна насока и съвсем скоро „армейците" ще имат на гърдите си нов спонсор. Междувременно стана ясно, че има купувач за ЦСКА. Александър Томов е получил предложение за 51 % от акциите на клуба. То идва от страна на фамилия Манджукови. Както е известно, бизнесмените са в близки отношения с милиардера Стивън Ло, който започва мащабен проект в Равно поле. Теренът там е собственост на Манджукови, а Томов е изпълнителен директор на проекта. С придобиването на повече от половината акции на ЦСКА Ло ще стане основен инвеститор. Неговите възможности са сериозни, което може да сложи край на финансовите мъки на „Армията".

„Меридиан мач“: Лудогорец отказа 1,2 млн. за Марселиньо
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е скъсал оферта на руски тим за Марселиньо, научи „Меридиан Мач". Отборът от втората половина на Висшата лига предлагал 1,2 милиона за бразилеца. В чисто финансово отношение офертата не изглежда лоша предвид факта, че фамозният техничар навърши наскоро 30 години и не е играл в друго европейско първенство. Домусчиев обаче не иска и дума да чуе за трансфер на Марселиньо, поне докато отборът продължава да играе в евротурнирите. Бразилецът също нямал желание да отиде в Русия, въпреки че офертата била за доста повече от заплатата му в Лудогорец. Марселиньо е сред тримата най-скъпоплатени в тима с над 30 000 евро месечно възнаграждение. Той предпочитал да играе с топотборите на Европа като Реал и Ливърпул, вместо да наблегне единствено на парите. Към този момент в Разград пристигнали сериозни оферти единствено за Марселиньо и за Кейшара. Десният бек е искан от Бенфика, като Домусчиев обещал трансфер на бразилеца след края на евроепопеята.

„7 дни спорт“: ЦСКА уредил Венци Христов от зимата
ЦСКА работи сериозно по зимната си селекция. „Червените“ преди дни разкриха, че в тима вече пристигна халфът Педро Енрике Ногейра, а от зимата на Армията чакат и още по-сериозно подсилване. "7 дни спорт" научи, че в Борисовата градина ще акостира един от най-дълго чаканите футболисти в последните няколко години - Венцислав Христов. Таранът на Берое беше близо до ЦСКА на няколко пъти, но сагата около него вече изглежда приключена. Христов ще подпише с ЦСКА от зимата, като всичко около неговото преминаване вече е готово. Таранът на заралии има договор с отбора до края на сезона и заради това „армейците“ ще го привлекат срещу доста по-ниска сума. Както е известно, Берое искаше над 500 хил. лв. за централния си нападател, но впоследствие ЦСКА и Лудогорец, който също имаше апетити към тарана, се отказаха. В Стара Загора вече са склонни да се разделят с Христов и срещу по-ниска сума, но да не го изпуснат без пари. От зимата той може да преговаря с всеки един отбор и да подпише предварителен договор. Освен това самият футболист предпочита да се завърне в родния си град София. Юношата на столичния Локомотив наскоро стана и баща и заради това иска да бъде по-близо до семейството си. Венци Христов има 13 мача със зеления екип от началото на сезона, в които вкара 6 гола. Наскоро нападателят вкара и за националния отбор, след като донесе победата над Азербайджан в европейска квалификация.

„Тема спорт”: Нови договори за Тунчев и Галчев
Ръководството на ЦСКА обмисля да предложи удължаване на договорите на двама от опитните футболисти в състава - Александър Тунчев и Борис Галчев. Те са част от играчите, чиито контракти изтичат през следващото лято, като треньорският щаб желае да ги задържи на "Армията" поне за още един сезон. Тунчев се завърна в отбора през лятото и бързо се наложи като титуляр, а в момента е и капитан при отсъствието на Валентин Илиев. Галчев пък най-често влиза като резерва, но си спечели похвали от страна на Стойчо Младенов за желанието, с което се включва в срещите. Най-вероятно по време на зимната пауза в шампионата Тунчев и Галчев ще получат предложения за удължаване на договорите си с още 12 месеца при същите финансови условия. През идното лято изтичат още контрактите на Иван Стоянов, Жоаким и Еденилсон. Не е изключено някой от тях да не поднови контракта си. Стоянов играеше редовно през пролетта, но сега дълго се възстановява от операция от херния и трудно ще се пребори за титулярно място при голямата конкуренция. Той пропуска и двубоя със Славия, тъй като е в лоша игрова форма. Жоаким има клауза, според която, ако не играе в 50% от мачовете, може да си тръгне. Еденилсон, също както Галчев, влиза предимно като резерва, но е по-възможно да остане в ЦСКА. Още през зимата се очаква контрактите на двама от холандците в отбора - Мисиджан и Супусейпа, да бъдат прекратени.

„Тема спорт”: Мениджъри от Турция и Италия гледат играчи на ЦСКА
Мениджъри от Турция и Италия ще наблюдават някои от играчите на ЦСКА в предстоящия мач със Славия. Агентите са заинтересовани от изявите на Тони Силва, Серджиу Буш, Маркиньос, Стивън Сънди и Луис Соарес. На вечното дерби присъстваха хора на турските Касъмпаша и Мерсин, като сега отново се очаква тези клубове да бъдат представени. „Армейците“ вече пуснаха билетите за двубоя със Славия. Цената им остава непроменена -за сектор „А“ и сектор „Б“ (гости) -по 10 лева, за сектор В - 7 лева, и за сектор Г - 5 лева. Пропуски могат да бъдат закупени от фенмагазина до стадиона.



„Меридиан мач”: „Червените” спряха бойкот на двама чужденци
Главоболията за треньорския щаб на ЦСКА нямат край. Заради забавената премия с Левски част от футболистите не са искали да тренират вчера. Лидери на тихия бунт за пари са били Тончи Кукоч и Неманя Милисавлевич. Настроението сред играчите е било минорно и само благодарение на общите усилия на целия спортно-технически щаб не се е стигнало да крайности. Още в началото на седмицата футболистите е трябвало да вземат бонус за боя над Левски, но вече няколко дни не се случва нищо. Александър Томов бе обещал да плати парите, но оправданието му е, че го няма в България. Това обаче не е достатъчно за героите на Стойчо Младенов и те настояват да получат парите си. Забавянето на заплатите е сведено до минимум, но въпреки това на моменти има сериозно негодувание. Групичката недоволни е била подкрепена и от останалите футболисти, но е взето консенсусно решение Томов да получи нов кредит на доверие. За съжаление положението с администрацията е плачевно, а опитите с измислени съобщения да бъде потушено напрежението останаха напразни. 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки