Юнайтед с 10% по-малко приходи заради Шампионската лига

"Червените дяволи" отчитат спад по перата тв права, продажба на билети и реклама

Юнайтед с 10% по-малко приходи заради Шампионската лига

Манчестър Юнайтед има понижение от 9.9% процента по отношение на приходите си за тримесечието, което изтича на 30 септември 2014 година. Общият приход на английския клуб за този период е 88.7 милиона лири, а спадът се дължи заради липсата на мачове от Шампионската лига.

Година по-рано приходите на 20-кратните шампиони на Англия бяха 98.5 милиона паунда. Собствениците на клуба компенсират част от загубите чрез сключването на нови и по-скъпи спонсорски договори с различни компании.

"Показателите от финансовата 2014-2015 година ще бъдат резултат от липсата на мачове в Шампионската лига. В момента сме съсредоточени върху увеличението на парите по новите спонсорски договори, продажбата на правата за излъчване на мачовете ни по цифровите медии, както и върху продажбата на артикули с емблемата на клуба", заяви Ед Удуърд, вицепрезидент на Манчестър Юнайтед.

От следващия сезон "червените дяволи" ще играят с екипи на "Адидас", а от 2002 година до момента Юнайтед използва екипировката на "Найк". От тази сделка клубът от Манчестър ще получи общо 750 милиона британски лири.

Това ще бъде най-скъпият договор за спортна екипировка в света. В последните месеци ръководството на трикратните шампиони на Европа сключи и четири други спонсорски контракта.

Приходите от телевизионни права са намелели с 2.5 милиона паунда (13%), а тези от продажба на билети с 4.2 млн. паунда (21,8%). Постъпленията от реклама са с 3.1 млн. паунда (5,2%) по-малко от тези преди година. Общите дългове на Юнайтед са нараснали с 1.2 милиона до 362.2 милиона лири.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки