Евертън остави Волфсбург да трепери от яд след мач с три отменени гола и три греди (ВИДЕО)

"Карамелите" победиха с 2:0 на "Фолксваген Арена" и спечелиха Група H в Лига Европа, Волфсбург и Лил ще решават всичко в пряк мач

Евертън остави Волфсбург да трепери от яд след мач с три отменени гола и три греди (ВИДЕО)
Евертън устоя на всички атаки на Волфсбург и победи на „Фолксваген Арена” с 2:0 в дербито на върха от Група H на Лига Европа. Лукаку вкара в края на първата част, а след почивката асистира брилянтно на Кевин Миралас за втория гол.

Така Евертън печели групата със своите вече 11 точки и така остави шансове на Лил да се класира напред. Точка за Волфсбург тази вечер щеше да класира „вълците” напред, но те сега остават със 7 точки и трябва да не загубят при гостуването на Лил (4 точки) в последния мач. Ако французите бият, ще се класират напред и ще изхвърлят немците.

През цялата първа част Волфсбург натискаше, но така и не успяваше да преодолее Тим Хауърд.

Топката избяга на Перишич в 12-ата минута и хърватският национал стреля встрани. Евертън отговори с удар на Дистен с глава след корнер, който тупна в земята, прехвърли Беналио и се отби в напречната греда.

Хауърд изби шут на Аарън Хънт, а в 22-ата минута гол на „вълците” бе неправилно отменен. Корнер пред вратата на „карамелите” предизвика голямо меле, Бендтнер чукна към Перишич и той се разписа отблизо. Съдиите отмениха гола за засада, но на повторенията се видя, че Ягиелка покрива хърватина.

Джеймс Макарти се контузи и на негово място влезе Леон Озмън, а после Беналио изби силен изстрел на Миралас.

Две минути преди почивката чудесна контра на Евертън изведе гостите напред. Озмън подаде на Миралас, който намери Лукаку, белгийският таран в първия момент загуби двубоя с Маланда, но после се пребори за топката и матира Беналио за1:0.

И през втората част Волфсбург натискаше, но малшансът преследваше домакините. Хауърд спаси удар н а Де Брюин, а после още един гол на Волфсбург бе отменен, като този път съдиите бяха прави, че Бендтнер беше в засада, когато засече от метър-два в мрежата.

Ейдън Макгийди възроди спомените за Христо Йовов в Лига Европа и в 61-ата минута при паднал вратар и празна врата успя да не вкара от границата на вратарското поле.

Веднага пред другата врата нисък шут на Перишич облиза гредата от външната страна, а нов негов удар бе отразен с вещина от Тим Хауърд. Американският страж отрази и далечен удар на Шефер.

Четвърт час преди края Лукаку се освободи от двама зад централната линия и после изведе Миралас, който финтира пазача си и се разписа в обратния ъгъл – 2:0.

Тим Хауърд сякаш бе омагьосал вратата си и до края направи още две важни спасявания, а гол на резервата Рос Баркли правилно бе отменен за засада.

УЕФА Лига Европа 14/15, Група H

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Евертън 5 3 2 0 8 11
2 Волфсбург 5 2 1 2 1 7
3 Лил 5 0 4 1 -3 4
4 Краснодар 5 0 3 2 -6 3

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки