Любо гласува за Роналдо и Анчелоти

Любо Пенев заложи на Реал (Мадрид) в анкетата на ФИФА и „Франс Футбол" за „Златната топка"

Любо гласува за Роналдо и Анчелоти
Любо Пенев заложи на „Реал" (Мадрид) в анкетата на ФИФА и „Франс Футбол" за „Златната топка". Ел Голеадор постави Кристиано Роналдо и Карло Анчелоти на първо място в класациите за футболист и треньор.
 
Пенев гласува като национален селекционер на България. След Роналдо той нареди германците Мануел Нойер и Тони Кроос. Сигурно е, че новият халф на „Реал" няма как да спечели, защото не е сред тримата с най-много гласове. А Роналдо е големият фаворит на букмейкърите, вече и с гласа на Любо. През миналия сезон треньорът на България заложи само на играчи от Бундеслигата - Франк Рибе-ри, Роберт Левандовски и Филип Лам.
 
Пенев постави на първо място при треньорите Анчелоти, а след него нареди Йоаким Льов (световен шампион с Германия) и бившия си съотборник Диего Симе-оне (шампион на Испания с „Атлетико").
Треньор №1 по трофеи в историята на футбола Джовани Трапатони заяви, че Мануел Нойер трябва да спечели „Златната топка" тази година. „Този човек е невероятен вратар, а сигурно може да играе също така добре и като нападател", каза Трап. 75-годишният италианец, който сега съветва националния тим на Ватикана, добави, че очаква оферти и иска да продължи в професията. А великият италиански вратар Джанлуиджи Буфон („Ювентус") каза: „За да спечели някой на нашия пост, трябва да направи нещо необикновено. „Златната топка" не се дава вече на най-добрия, а на този, който е вкарал най-много голове. За да я спечели вратар, трябва четири пъти поред да участва в мачове с дузпи и да спаси всички удари от бялата точка."
 

Последният вратар, който триумфира със „Златната топка", е покойният руснак Лев Яшин през 1963 година. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки