Шеф на Нефтохимик обменя опит с турски колеги в град Къркларели

Николай Тодоров се надява в Бургас да помагат за футбола, както го правят в Турция

Шеф на Нефтохимик обменя опит с турски колеги в град Къркларели

На работна среща в турския град Къркларели изпълнителният директор на Нефтохимик Николай Тодоров се срещна с кмета на града г-н Мехмет Сиам Кесимоглу и изпълнителния директор на ФК Къркларелиспор Мехмет Джан. На срещата представителите на двата клуба и местното управление обмениха опит в ръководенето на своите отбори. Двете страни се запознаха и с начина на финансиране и подготовка на клубовете.

Турските домакини останаха впечатлени от модела на управление на ФК Нефтохимик и как привържениците на тима се справят с тежката ситуация, съобщават от пресслужбата на бургазлии. От своя страна Николай Тодоров сподели, че в Къркларели е видял много положителни неща за начина на управление на местният тим и заедно със своите колеги от ръководството на Нефтохимик ще се опитат да наложат добрите практики в клуба . 

Интересното е, че между двата тима има допирни точки. И двата отбора са създадени през 60-те години на миналия век – ФК Нефтохимик през 1962 г., а ФК Къркларелиспор през 1968 г. Зелено-белият цвят е основен и за двата клуба. Друг нюанс в приликата между двата клуба е това, че местната власт и в двата града отделя средства за клуба. ФК Къркларелиспор получава около 160 000 лева месечно , като в момента строи чисто нов стадион и отборът води подготовки в най-добрите футболни дестинации всяка година. ФК Къркларелиспор, се състезава в турската ТФФ Втора лига.

За никого не са тайна огромните средства, които турската държава и в частност местната власт в общините инвестират в спорта. От ФК Нефтохимик се надяват, местната власт в Бургас, по примера на своите колеги от Турция и като Европейска столица на спорта за 2015 г., да помогне най-вече в изграждането на база на тима, която е най-големият проблем на клуба след 2009 година.

Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки