Община Разград осигури още милион за реконструкцията на "Лудогорец Арена"

В момента се работи денонощно, за да приключат довършителните дейности по строителството на сектор "Б" на името на Козмин Моци

Община Разград осигури още милион за реконструкцията на "Лудогорец Арена"
Реконструкцията на стадион "Лудогорец Арена" ще продължи с ускорени темпове и през 2015 година, като за целта Община Разград е осигурила 1 млн. лева, съобщи днес кметът на Разград Денчо Бояджиев.

В момента се работи денонощно, за да приключат довършителните дейности по строителството на сектор "Б". За реализацията му през 2014 г. бяха осигурени 3 млн. лева по проекта "Региони в растеж". Реализацията на обществената поръчка започна в края на август, като срокът за изпълнение е 180 дни - т.е. до края на февруари.

Строително-ремонтните дейности предвиждат цялостната реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена" - Сектор "Б", който ще носи името на Козмин Моци. Изгражда се монолитна стоманобетонна конструкция, като над трибуните в момента се прави козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни. Ще се обособят стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите. След този етап, ще започне реконструкцията и на останалите сектори.

Цялостната реконструкция на стадиона ще приключи до края на 2015 година. За нея собствениците на "Лудогорец" трябва да осигурят 20 млн. лева, а приносът на Община Разград е общо 4 млн. лева.

От 2016 година ще може да се ползва целият обем на стадиона, като ще има възможност да се играят и мачове от евротурнирите.

Очертава се "Лудогорец Арена" да е единственият лицензиран стадион в България, с най-хубавата специализирана спортна база за футбол, заяви още Бояджиев.
Томас Бах: Готов съм да вляза в река Сена, ако ме поканят

"Дано само не е твърде студено", заяви шефът на МОК

БФС и СУ  организират семинар по спортно право

Курсът е изцяло безплатен и ще се проведе на английски език във вторник и сряда

В Търговище: Министър Глушков откри финалния етап на Ученическите игри по баскетбол за девойки

Вижте подробности

Потвърдено: Батков влиза в БФС

Бившият собственик на Левски ще е част от Обществения съвет

Хилари Клинтън идва в България по покана на Кирил Домусчиев

Вижте подробности

НОВ ЗАКОН: Улесниха издаването на визи на чуждите спортисти

Вижте подробности

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки