Петев: Държа на среща с Любо Пенев, не съм се виждал до момента с Бербатов

Ще настоявам за силна контрола преди мача с Италия, няма да залагам на чужденци на този етап, разкри новият селекционер

Петев: Държа на среща с Любо Пенев, не съм се виждал до момента с Бербатов
Новият национален селекционер Ивайло Петев заяви, че държи непременно да направи среща с предшественика си Любослав Пенев, а също така призна, че все още не е имал среща с Димитър Бербатов, за да разговаря с него относно намерението на Петев да го върне в националния отбор.
 
„Продължава моето запознанство с отделни футболисти. Най-вероятно до 12-13 януари ще се оповести програмата за следващите месеци. До 15 януари ще имате яснота дали ще има контрола (преди квалификацията с Италия), или няма да има. Ще настоявам за такъв мач. Колкото повече контроли преди този мач, толкова по-добре за всички. Поради това, че няма официална дата, не знам какъв отбор ще изберем, но при всички положения ще настояваме да е доста добър и класен.”
 
Не съм се срещал до момента с Димитър Бербатов. Но не искам да повтарям едно и също.”
 
„Комуникацията с всички треньори в "А" група е важна, вярвам, че те няма да имат против да пускат играчите си в националния отбор. В полезрението са ми доста играчи, когато преценя, че някой е нужен – ще го поканя. А футболистите да продължават да работят, да развиват своя потенциал и когато сметна за необходимо, те ще бъдат част от националния отбор.”
 
На този етап не смятам да залагам на чужденци с български паспорт, какъвто е например Маркиньос, по думите на Петев.  
 
Задължително ще искам среща и с Любо Пенев, безкрайно го уважавам и най-вероятно ще се срещнем.”
 
„Левски и ЦСКА са били клубовете, които са давали най-много на националния отбор на България. Етапът в момента е такъв. Надявам се в най-скоро време да има по-голяма бройка от тези два клуба в националния отбор.”
 

„С Гонзо съм приятел. Поддържам контакт с него, Левски има треньор, аз му пожелавам успех. Нека да не спекулираме вече с Левски”, завърши Петев. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки