Славия падна от втородивизионни румънци и даде две жертви

Капитанът Богомил Дяков и Радослав Димитров напуснаха принудително проверката с Петролул (Плоещ), загубена минимално

Славия падна от втородивизионни румънци и даде две жертви

Съставът на Славия загуби последната си проверка от подготвителния си лагер в Турция, отстъпвайки пред намиращия се на втора позиция в румънската Втора дивизия тим на Петролул (Плоещ).

Резултатът и представянето на тима в срещата обаче не бяха единствените лоши новини за щаба на „белите”, тъй като по време на двубоя старши треньорът на тима Емил Велев трябваше да направи две принудителни смени, продиктувани от контузии.

Първо, още в 18-ата минута, травма получи капитанът на състава Богомил Дяков, който бе заменен от Ортега Дениран, а само пет минути по-късно Радослав Димитров също почувства болки и напусна терена.

Въпреки промените, българският тим диктуваше темпото до края на първата част и можеше на няколко пъти да открие резултата, но пропуски на Георги Христов и Мартин Сечков запазиха нулевото равенство непроменено до почивката.

Само 10 минути след подновяването на играта за втората част падна и единственото попадение в срещата, дело на Катарама, който напредна отдясно, преодоля Дениран и направи безпомощен Стефано Кунчев.

До края на двубоя българите се опитаха да отвърнат на предизвикателството, но гол на Божов бе отменен заради засада, а Сапс Георгиев пропусна отлична възможност и така тимът му в крайна сметка бе победен от Петролул, чийто наставник е бившият защитник на Литекс Валериу Ракита.

Утре (16 февруари) отборът на Славия ще се завърне в България, където ще продължи да се готви за първия кръг от пролетния дял на родната „А” група.

Стартов състав на Славия:

1. Кунчев, 21. Дяков (к), (18' Дениран), 22. Генев, 27. Том, 77. Пеев, 17. Божов, 9. Христов, 10. Юруков (60' Георгиев), 18. Филипов, 20. Димитров (23' Жуниньо), 6. Сечков;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки