Берое започна годината с успех над Верея (ВИДЕО+СНИМКИ)

Георги Костадинов и Жуниор Мапуку осигуриха победата

Берое започна годината с успех над Верея (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Берое“ победи с 2:0 „Верея“ в първа контрола за 2015 година. Головете паднаха в края на мача – първи точен бе Георги Костадинов в 84-ата, а Жуниор Мапуку отбелза за 2:0 в 89-ата минута.

Участие в мача взе Антон Огнянов e второто попълнение на „зелените“ в зимната селекция. В срещата се включиха и каращите проби в отбора Мариус Папшис, Владиславс Габовс и Павел Петков, пише клубният сайт beroe.bg.

За „Берое“ на вратата започна Илко Пиргов, който е първото сигурно попълнение на „зелените“ в тази зимна пауза. Пред него в защита действаха Владиславс Габовс, който е латвийски национал и кара проби в отбора, Аласан Н’Диайе и Владимир Зафиров, както и Веселин Пенев. Игор Джоман и Елиаш бяха опорни халфове. Мариус Папшис заигра като дясно крило. Литовецът също кара пробен период в „Берое“. Самир Аясс бе зад нападателя, а от ляво игра Антон Огнянов, който участва в тренировките на клуба. В нападение започна Станислав Костов.
През цялото първо полувреме беройци бяха по-активния тим.

В 8-ата минута Станислав Костов получи извеждащ пас, но топката бе прекалено дълга и Росен Андонов излезе и улови. Две минути по-късно Костов прекрасен извеждащ пас в ляво към Антон Огнянов, който навлизаше в наказателното поле, но Огнянов бе останал в засада.

В 14-ата минута Елиаш открадна топката и подаде към Станислав Костов, който потърси Папшис, но топката бе отбита в корнер в ляво от Росен Андонов. Минута след това Мариус Папшис центрира от корнер към далечната греда където Станислав Костов и Аласан Н’Диайе не се разбраха. Костов игра преди Аласан, който бе зад него, но топката не бе насочена добре и излезе в аут.



В 22-ата минута топката бе центрирана от дясно в наказателното поле за Станислав Костов, който засече добре с десния крак, топката облиза десния страничен стълб на пазената от Росен Андонов врата и излезе в аут. Минута след това Веселин Пенев центрира от над 40 метра в наказателното поле, където Станислав Костов овладя отлично между двама защитници, но се оказа, че си е помогнал с ръка и реферът маркира това.

В 27-ата минута Мариус Папшис получи по дясното крило, овладя и стреля с левия крак от дистанция, но топката попадна в ръцете на Росен Андонов. Две минути по-късно Станислав Костов бе фаулиран от Славомир Събков на ъгъла на наказателното поле в дясно по атаката на „Берое“. Станислав Костов стреля директно от прекия свободен удар, но след рикошет в главата на съперник, който бе в стената топката излезе в ъглов удар. Дълго подаване в 34-ата минута намери Самир Аясс в наказателното поле на „Верея“. Аясс се освободи от опеката на Живко Желев и стреля от малък удар, но Андонов изби в корнер. След изпълнението на първа греда на Папшис защитата на „Верея“ изби.
Две минути след това Самир Аясс направи отличен рейд през центъра между трима играчи и пусна в ляво в коридор за Антон Огнянов. Крилото центрира по земя в наказателното поле, но нямаше негов съотборник, който да засече.



В 41-ата минута Владиславс Габовс изведе добре Костов, който продължи хитро в ляво за Игор Джоман, който бе оставен непокрит в наказателното поле. Опорният халф си нагласи топката, но в последния момент удара му е блокиран от защитата на „Верея“. При следващата атака Веселин Пенев подаде към Елиаш прехвърлящо, който с едно докосване свали за Антон Огнянов. Крилото стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но Росен Андонов се намеси добре и улови.

В 43-ата минута Живко Желев стреля от пряк свободен удар, но право в стената. Топката се върна в него. Той центрира в наказателното поле, но кълбото бе хванато от Илко Пиргов. Той веднага подаде на скорост за Антон Огнянов, който напредна добре и пусна кълбото към Папшис. Литовецът пусна с едно докосване към Елиаш на ъгъла на наказателното поле. Бразилецът центрира към далечна греда, но Габовс остана под топката и бе извършил и нарушение в нападение.

След почивката единствено Мариус Папшис остана до 55-ата минута на терена когато бе заменен от друг играч на проби Павел Петков. На вратата застана Благой Макенджиев. В защита започнаха Пламен Тенев от дясно, Иво Иванов и Танко Дяков в средата и Георги Динков – в ляво. Георги Костадинов и Атанас Зехиров заиграха като опорни халфове. Папшис започна като дясно крило до смяната си с Петков, който остана на същия пост. Керкар и Гади се сменяха на постовете ляво крило и офанзивен полузащитник. Жуниор Мапуку заигра на върха на атаката.

В 49-ата минута Атанас Зехиров центрира много добре в наказателното поле, където Жуниор Мапуку засече с глава, но топката мина встрани от целта. Десет минути по-късно Иван Винков пробва центриране от пряк свободен удар на 40 метра от вратата в наказателното поле към втората греда, но Макенджиев се извиси над всички и успя да улови. В ответната атака Георги Динков направи много добро извеждащо подаване от ляво в дясната част на наказателното поле към Атанас Зехиров, който свали за Жуниор Мапуку. Росен Андонов успя да избие удара на Мапуку, а при добавката от изключително малък ъгъл конгоанецът не успя да намери целта.

В 70-ата минута Пламен Тенев комбинира с Жуниор Мапуку, топката бе центрирана от аут линията за Крис Гади, но бранител на „Верея“ успя да изчисти в корнер. След изпълнението бранител на „сините“ игра с кълбото преди Танко Дяков и топката излиза в нов ъглов удар, този път от другата страна. След него не се случи нищо опасно. Три минути по-късно след изненадващ удар от малък ъгъл на Жуниор Мапуку, защитник на символичните гости внимаваше и успя да избие в корнер. След изпълнението Танко Дяков засече с глава от границата на малкия пеналт, но топката мина на 50 сантиметра встрани от целта.



В 80-ата минута Тодор Тимонов стреля добре от 30-ина метра фронтално на вратата от пряк свободен удар, но Макенджиев внимаваше и улови. Две минути по-късно Салим Керкар изпълни пряк свободен удар на метър от ъгъла на наказателното поле центрирайки към втора греда, но Танко Дяков праща топката над вратата. „Берое“ заслужено излезе напред в резултата в 84-ата миниута когато Атанас Зехиров и Павел Петков разиграха от дясно. Последният центрира в наказателното поле където Георги Костадинов засече и прати топката в мрежата за 1:0. В 88-ата минута след центриране към Павел Петков той засече топката от въздуха, но след рикошет тя бе избита в корнер, но след центрирането на Керкар защитата се справи.

Минута след това Салим Керкар центрира от корнер, топката попадна в Георги Костадинов, който стреля, но не успя да намери вратата. Вторият гол за „зелените“ дойде в 89-ата минута когато Атанас Зехиров достигна до топката и центрира на втора греда. Асен Желев увисна и Жуниор Мапуку прати топката в мрежата за 2:0.

Следващата контрола на „Берое“ е на 24 януари от 14:00 часа срещу „Ботев“ (Пловдив) на базата на „канарчетата“ в Коматево.



„Берое“ (Стара Загора) – „Верея“ (Стара Загора) 2:0
Голмайстори: 1:0 Георги Костадинов 84′, 2:0 Жуниор Мапуку 89′

Стартови състави:

Берое“: 23. Илко Пиргов (46′ – 22. Благой Макенджиев) – 2. Владислав Габовс (46′ – 13. Пламен Тенев), 4. Аласан Н’Диайе (46′ – 6. Иво Иванов), 3. Владимир Зафиров (46′ – 5. Танко Дяков), 28. Веселин Пенев (46′ – 15. Георги Динков) – 27. Игор Джоман (46′ – 18. Атанас Зехиров), 21. Елиаш (46′ – 70. Георги Костадинов) – 24. Мариус Папшис (55′ – 27. Павел Петков), 8. Самир Аясс (46′ – 26. Салим Керкар), 7. Антон Огнянов (46′ – 11. Крис Гади) – 9. Станислав Костов (46′ – 30. Жуниор Мапуку); Старши треньор: Петър Хубчев;

Верея“: 12. Росен Андонов, 3. Живко Желев (к), 5. Петко Ганев, 10. Джунейт Яшар, 14. Ангел Здравчев, 16. Ивелин Илиев, 17. Славомир Събков, 18. Мартин Здравчев, 20. Васил Колев, 45. Георги ДИмитров, 99. Ангел Костов (22. Асен Желев, 2. Джунейт Али, 4. Цветелин Радев, 6. Якуб Идризов, 7. Иван Винков, 8. Милен Митев, 9. Тодор Тимонов, 19. Стелиян Евтимов, 21. Оливие Боне, 97. Юли Шекеров); Старши треньор: Радостин Кишишев;

жълти картони: Георги Костадинов (79′ – груб фаул) [„Берое“]

главен съдия: Иван Пенчев (Стара Загора)

асистент съдии: Антон Тончев (Стара Загора), Красимир Енев (Стара Загора)

стадион: „Спортна база Берое“, Стара Загора

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки