Рафа Надал не даде сет на Кевин Андерсън

Така на четвъртфиналите той ще срещне седмия поставен Томаш Бердих

Рафа Надал не даде сет на Кевин Андерсън

Шампионът от 2009 година Рафаел Надал се класира  за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Поставеният под номер три испанец победи 14-ия Кевин Андерсън от Южна Африка със 7:5, 6:1, 6:4 след малко повече от два часа  игра.

Двубоят се очертаваше труден за миналогодишния финалист в  началото му, след като той не получи почти никакви шансове при  подаването на съперника. Дори при 5:5 се измъкна от 0:40 при  собственото си подаване, като отрази общо пет възможности за  пробив на Андерсън.

Това, обаче, сложи началото на изключителна серия на Надал,  който спечели седем поредни гейма, с което взе първия сет и  поведе с 5:0 във втория. Това на практика пречупи съперника му.

В третата част испанецът отново проби за 3:1 и до края  запази аванса си. Той обаче не срещна особени трудности да го направи и заслужено е във финалната осмица на първия за годината турнир от Големия шлем.

Така на четвъртфиналите той ще срещне седмия поставен Томаш  Бердих. Чехът елиминира представителя на домакините Бърнард Томич с 6:2, 7:6(3), 6:2, като пласира 17 аса и не допусна пробив в  мача. Надал е спечелил последните си 18 мача срещу чеха, като  последната му загуба от него е от 2006 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки