Атланта със 17-а поредна победа в НБА

Хюстън победи гостуващия Далас

Атланта със 17-а поредна победа в НБА

Хюстън победи гостуващия Далас с 99:94 точки в мач от редовния сезон в първенството на НБА. За Маверикс това е четвърта поредна загуба в Лигата. Далас изоставаше с 3 точки 15.9 секунди преди сирената, но Джеймс Хардън отбеляза след пробив през Тайсън Чандлър. В ответната атака Чандлър пропусна два пъти от наказателната линия и така Хюстън спечели с 99:94. Рокетс играха без контузения център Дуайт Хауърд. Джош Смит вкара 18 точки и спечели 6 борби, а Джеймс Хардън се отчете със 17 точки и 8 асистенции. Донатас Мотеюнас добави 16 точки и 5 борби. Монта Елис беше най-резултатен за Далас с 33 точки и 5 асистенции, а Чандлър Парсънс записа 21 точки.

Кливланд победи Портланд с 99:94 като домакин и записа осми пореден успех. Кайри Ървинг изигра страхотен двубой и реализира рекордните за кариерата си 55 точки за 38 минути пред погледа на ЛеБрон Джеймс, който беше сред зрителите на мача заради контузия на китката на дясната ръка. Ървинг вкара тройка 6.4 секунди преди сирената за 97:94, а след това реализира и два фаула. 55-е точки на Ървинг за рекордни за сезона в НБА. Досегашното постижение през кампанията беше 52 точки на Клей Томпсън от Голдън Стейт и на Мо Уилямс от Минесота. Ървинг се отличи с 11 тройки (клубен рекорд за Кливлънд) и 10 от 10 от наказателната линия. ЛаМаркъс Олдридж се отличи с 38 точки за тима на Портлънд,  който губи шест от последните си седем мача.

Петима играчи завършиха с двуцифрен точков актив при победата на Финикс над Вашингтон със 106:98 точки. Горан Драгич беше най-полезен с 20 точки за "слънцата". Ото Портър и Марчин Гортат реализираха по 14 точки за Вашингтон. Атланта увеличи клубния си рекорд на 17 поредни победи, след като се наложи със 113:102 точки над Бруклин. Атланта е лидер в Източната конференция на НБА с 31 победи и последните си 33 мача. Пол Милсап реализира 28 точки и спечели 15 борби за Хоукс. Джо Джонсън вкара 26 точки за Бруклин.

Шампионът Сан Антонио победи Шарлът с 95:86 точки след 17 точки на Тони Паркър и 16 точки на Дани Грийн. Джералд Хендерсон се отличи с 18 точки за тима на Хорнетс, който беше без гарда си Кемба Уолкър. Той ще бъде извън игра около шест седмици заради операция на коляното.

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки