Пресаташе и чистачка клатят лиценза на Черноморец

Десетина бивши служители от ниските нива на администрацията на ПСФК Черноморец успяха да осъдят клуба заради неполучени заплати

Пресаташе и чистачка клатят лиценза на Черноморец

Десетина бивши служители от ниските нива на администрацията на ПСФК Черноморец успяха да осъдят клуба заради неполучени заплати от последните месеци на миналия сезон, съобщава агенция "Фар". Сред тях са шофьор, домакин, офис сътрудник и чистачка.


Решенията на съда са първоинстанционни и подлежат на обжалване. Те със сигурност ще влязат в сила до 31 март, когато изтича крайният срок за лицензиране. Ако „акулите” искат да запазят професионалния си статут, ще трябва да се разплатят с тях в най-кратки срокове, в противен случай, ще бъдат пратени при аматьорите, дори да се спасят от изпадане.

Пръв делото си до успешен край доведе доскорошният пиар Ивайло Иванов. Според трудовия му договор, който е анексиран на 01.07.2011г. той е трябвало да получава по 750,03 лв. на месец. Клубът обаче му е спестил последните три възнаграждения за април, май и юни 2014г. на стойност 2285,19 лв. с лихвите. Съдия Стоян Мутафчиев разпорежда на Черноморец да изплати на бившия си говорител и обезщетение на стойност 793,09 лв., както и да поеме всички разноски по делото.

Ивайло Иванов, който е родом от Ловеч, започна работа в Черноморец буквално от студентската скамейка. Той бе назначен по времето на Красимир Балъков, когато в отдела „Връзки с обществеността” имаха на щат петима служители. След напускането на титуляра Евелин Кузманов през 2011-а година, Ивайло Иванов оглави пресслужбата на „акулите”.

След като остана без работа, той замина на гурбет в Англия, завърна се преди месец, за да съобщи на най-близките си в Бургас, че напуска града завинаги. Следващото предизвикателство го чака в София, където според запознати Ивайло имал неустоимо предложение в сферата на пиара.
След него крак в съда завлече шофьорът на клубния автобус, който е излизал златен на закъсалото спортно дружество. За едночасовата си работа на ден, работникът е получавал по 850 лева на месец. На него клубът ще трябва да плати 4430,97 лв. плюс съдебните разноски. Назначен като служител спортна организация/сътрудник представителен отбор е бил осигуряван на сумата от 1920 лв. На него не са му изплатени две заплати, както и обезщетение. Общата сума, която Черноморец трябва да му преведе е 4813,92 лв.

На чистачката ръководството ще трябва да изплати 1387,97 лв. Жената е получавала месечно възнаграждение от 526 лв. Подобни са казусите и с над 50 други служители на ПСФК Черноморец. Досега обаче основно в съда се жалеха бивши футболисти и треньори. Цяло чудо е, че клубът четвърта година успява да вземе лиценз въпреки множеството изпълнителни листове, издадени срещу него. Тази година обаче ще му бъде изключително трудно предвид тежкото му финансово състояние.
Илия Груев: Лудогорец е това, което трябваше да бъде Черноморец

От 18 треньора във Втора Бундеслига, само трима бяхме чужденци

Златко Янков на 50: Още ме е яд, че не фаулирах Баджо за първия му гол

Мечтата ми е да работя в Турция, там ме уважават повече, отколкото в България, откровен е Фара

Черноморец грабна Купата на малките майстори

На финала "акулите" победиха Карнобат с 4:0 и вдигнаха шампионската купа

Християна Гутева ще ръководи Поморие - Локомотив ГО

Вижте всички съдийски назначения за срещите от XXX кръг на "Б" група

Всички победители в турнира за Купата на България

ЦСКА вдигна трофея тази година

Назначиха реферите за кръга в „Б” група

Вижте всички наряди

Крушарски: Нека се обединим и не делим клубовете на черни, жълти, червени и други

„Нека държавните и общински институции помогнат на всеки един спортен клуб, независимо от името му”

Черноморец Бургас спря устремилия се към титлата при юношите Лудогорец

"Акулите+ се наложиха с 2:1

Изпълкомът ще утвърди форматите на първенствата в А и Б групи на 8-и юни

Професионалните лицензи ще станат ясни до 27-и май

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки