Oтборът на Министерството на финансите събра спортния елит на България (СНИМКИ)

Следващият двубой на финансистите е срещу тима на Министерството на земеделието и храните

Oтборът на Министерството на финансите събра спортния елит на България (СНИМКИ)

Футболният отбор на Министерството на финансите представи новия си спортен екип за предстоящия сезон на специална церемония преди броени дни. Министърът на финансите Владислав Горанов поощри футболния отбор на МФ за нови бъдещи спортни победи и сподели, че спортът и работният процес в държавната администрация трябва да вървят ръка за ръка, както е в повечето европейски държави.

Сред гости на събитието бяха легендите във футбола, волейбола и баскетбола Димитър Пенев, Любомир Ганев и Тити Папазов, както и селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев, директорът на ДЮШ „Левски-Раковски“ Станислав Ангелов, мениджърът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов, експерти от министерството и др.

Капитанът на футболния тим на финансистите Кирил Евтимов представи накратко отбора, като акцентира върху развитието му досега – отборът на МФ има поредица от 21 победи и са радва на изключителен спортен дух.



Любо Ганев, човекът-дизайнер на новите екипи, благодари горещо за поканата и подчерта, че и занапред може да се разчита на подкрепата му във всяко едно спортно начинание, организирано в МФ. Баскетболният специалист и селекционер Тити Папазов развълнувано отбеляза, че е очарован от това мероприятие и искрено се радва, че такива инициативи се случват в държавната администрация. Той добави, че подобни събития трябва да се поддържат и да им се дава гласност, защото спортът е социален феномен и се практикува по цял свят. Мениджърът на Професионалната футболна лига Наско Караиванов добави, че за първи път в дългогодишната си практика вижда подобно мероприятие в  държавно учреждение и сподели, че щом толкова много хора са дошли на представянето, значи отборът на МФ се радва на огромна подкрепа и трябва да продължава и за в бъдеще да радва колегите си от министерството.

Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев, видимо доволен от срещата, изказа шеговито предположение, че може да намери потенциални нови играчи за националната гарнитура сред отбора на МФ.

„Вратите на националния отбор са отворени за всички, така че почвам да следя капитана Евтимов и голмайстора Пеев занапред защото нищо не се знае“, с усмивка на уста добави Петев, както и че очаква да бъде поканен на следващия мач на отбора. Дори и на шега – комплиментът е повече от добър. Директорът на ДЮШ „Левски-Раковски“ Станислав Ангелов, който бе поканен за участие в някой следващ двубой на отбора на МФ, сподели, че се чувства горд от това предизвикателство и е радостен, че държавни служители играят футбол на високо ниво, което вероятно влияе и за по-доброто им представяне в работния процес.

Последен думата взе Димитър Пенев. Футболната легенда също изрази своите сърдечни благодарности към организатора на събитието Кирил Евтимов за поканата да присъства на това представяне и сподели своите спомени от преди години, когато често е имал срещи с приятели, работели в МФ. Треньор номер 1 на страната за 20-ти век обеща да дава съвети на тима, когато се налага и поиска победа от отбора на МФ над Бойко Борисов и неговият тим „Бистришките тигри“. С тази приоритетна задача футболният отбор на МФ ще се заеме през новия сезон, а новите екипи ще допринесат за положителния му имидж.

Първият двубой на футболният отбор на МФ за тази година ще се състои на 26.02.2015 от 18.00 на спортния комплекс в парк „Заимов“ срещу футболният тим на Министерството на земеделието и храните.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки