Ботев записа 19-а победа с класика, Курдов с гол и червен картон

„Канарите” биха „Гигант” (Съединение) пред очите на 3023 души на „Колежа”

Ботев записа 19-а победа с класика, Курдов с гол и червен картон

„Ботев” Пловдив продължи похода си към професионалния футбол, след като се наложи с 3:1 над „Гигант” (Съединение). Победата над единствения отбор, откраднал точки на „канарите” бе 19-а поредна в първенството, като тя бе постигната пред очите на 3023 души на „Колежа”.

„Ботев” започна в следния състав: На вратата Армен Амбарцумян, централни защитници – Ники Димитров и Ангел Рахов, на десния и левия бек, съответно Данчо Минев и Владо Байрев. В средата на терена действаха Николай Манчев и Васко Гуджев, по фланговете Светльо Асенов и Ирфан Юсеинов, а Тодор Тимонов оперираше зад гърба на Наско Курдов.

Първите шансове в мача бяха за гостите. Още във втората минута юношата на „Ботев” Георги Куртев страля силно от фаул, но Армандо показа концентрация и спаси. В 8-ата минута Куртев пропусна дузпа, отсъдена за нарушение на Николай Димитров срещу Тодор Тодоров. Нападателят на гостите нацели десния страничен стълб, макар че и Амбарцумян успя на хване ъгъла.

След колебливото начало „жълто-черните” натиснаха и голът не закъсня. В 12-ата минута Юсеинов вкара с глава след центриране на Тимонов отдясно за 1:0. В 28-ата минута Манчев хвърли мек пас над защитата, Курдов изпревари вратаря и удвои - 2:0. Малко по-късно двамата повториха упражнението, но този път голмайсторът на „Ботев” би слабо в ръцете на вратаря.

В 35-ата минута реферът Димитър Андреев, който в хода на мача взе доста спорни решения, отсъди фаул в полза на „канарите” на повече от 30 метра от вратата. Въпреки внушителната дистанция, Тодор Тимонов показа самочувствие и с плътен шут в долния ляв ъгъл направи преднината на своите класическа – 3:0.

До края на полувремето „Ботев” заигра с настроение. Курдов и Асенов завършиха красиви комбинации, но ударите им бяха парирани от вратаря на гостите Янкулов. Минута преди края Манчев и Курдов комбинираха, нападателят изведе с пета Арфата, който сам срещу вратаря би в аут. Полувремето завърши с добри изяви на Армандо, който спаси удари на Апостолов и Урумов.

На почивката Костадин Видолов извърши 2 промени в състава, като на местата на Ники Димитров и Тимонов се появиха Емил Аргиров и Митко Байрев.

През втората част „жълто-черните” свалиха значително темпото и не създадоха почти нищо интересно пред вратата на „Гигант”. Удар на Минев от фаул рикошира в стената и залъга Янкулов, но вратарят успя да реагира и хвана топката на голлинията.

В средата на полувремето Петьо Димитров нацели левия стълб зад Амбарцумян, а при добавката Минев изби от голлинията. В 72-ата минута „Гигант” намали резултата. Тодоров използва неразбирателство в защитата и вкара за 3:1.

В 80-ата минута двата отбора останаха с 10 души на терена. Курдов реагира на груб фаул срещу него от страна на Апостолов, а съдията прецени, че трябва да им покаже жълти картони, които бяха втори и за двамата.

Това като, че ли настърви „Ботев” и домакините тръгнаха по-агресивно в атака. До края на мача Димитър Байрев и Ирфан Юсеинов не успяха да се възползват от отлични шансове за гол и така мачът приключи при резултат 3:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки