Президентът Росен Плевнелиев връчи купата Ана Фенингер

Министър Пламен Кралев също взе участие в церемонията на Бъндеришна поляна за официалното награждаване

Президентът Росен Плевнелиев връчи купата Ана Фенингер

Президентът Росен Плевнелиев връчи купата на победителката в алпийската комбинация - австрийката Ана Фенингер, която кара убедително както в супергигантския слалом, така и по-късно в слалома от днешните състезания за Световната купа по ски - алпийски дисциплини за жени, в Банско.

В церемонията на Бъндеришна поляна за официалното награждаване на победителката и нейните достойни съпернички - словенката Тина Мазе и австрийката Катрин Цетел, взеха участие министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев, неговият заместник Георги Бобев, кметът на община Банско Георги Икономов. 

"За мен беше една голяма изненада, че днес спечелих и това е една голяма радост за мен, каза по-късно на пресконференция Ана Фенингер. Доволна съм и от представянето си в Гармиш, а това, което се случи в слалома, не го очаквах и е голям успех за мен. За мен това е първа подобна победа и се надявам, че ще има още много".

На въпрос как успява да кара така леко и е толкова постоянна, след като вече в пет-шест старта намира място на подиума, Ана Фенингер отговори, че всичко зависи от главата. "Успявам да "изчистя" главата си преди старта и мога да кажа, че тя е направо празна, каза младата алпийка. В началото ми е трудно да намеря ритъма на състезанието. Но всичко е въпрос на разум, трябва да се фокусираш, да се концентрираш, да се напаснеш на състезанието. Изключвам изцяло какво става около мен. Така беше и при последното състезание." 

Ана Фенингер заяви, че няма намерение да се състезава на слалом, защото това е дисциплина, която изисква много работа и време. Тя обясни също, че няма никакъв страх по време на състезание. Втората в класирането днес Тина Мазе каза, че се надява в утрешния супергигантски слалом да успее да заслужи на най-високото място на подиума. Третата днес - Катрин Цетел, не дойде на пресконференцията, защото е трябвало да лети след два часа, както обясниха организаторите. 

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки