Инджов и Манджуков дават акциите на феновете срещу 1 лев (ВИДЕО)

Строителният бизнесмен призова Томов да направи същото и попита на кого е „Лира Инвестмънт”

Инджов и Манджуков дават акциите на феновете срещу 1 лев (ВИДЕО)
Юлиян Инджов отново изрази желанието си да се откаже от позицията си на акционер в ЦСКА при сегашното ръководство. Строителният бизнесмен е измислил план как клубът да се възстанови от финансовия колапс, в който е изпаднал.

В предаването „Още от деня” по БНТ1 Инджов подписа документ, според който той предоставя акциите си на стойност 1 милион евро на няколко представители от феновете на „армейците” срещу само един лев. Инджов увери, че в разговор с него Петър Манджуков също е готов да направи същото.

Освен това, призова и Александър Томов да направи същото и феновете на ЦСКА сами да изготвят финансовия отчет с помощта на одитори.

Интересното е, че днес, няколко часа преди изказването на г-н Инджов, феновете от "Сектор Г" излязоха с декларация, в която казват, че могат да излъчат трима привърженици, които да поемат акциите им.

„Упълномощаваме феновете като акционери, а те трябва да излъчат представители, които да получат пълномощното. Феновете се събират от понеделник още и се опитват да минимизират да минимизират вземанията от ЦСКА. Както аз сега продавам моите акции за 1 лев на стойност 1 млн. евро. В разговор днес с мен г-н Манджуков също пое такъв ангажимент. Той помоли да кажа на цялата общественост и на феновете, че той ще подпише такова пълномощно. Остава г-н Томов да се съгласи".

"Опитват се феновете да дисконтират вземанията на кредиторите, влиза в тяхна помощ одитор, който да ги ориентира, да проучват финансовото състояние, да подготвят финансовия отчет за лиценза. Най-вероятно ще закъснеят. Може би ще има някакъв компромис. Аз поне бих дал. Изясняват се задълженията на футболния клуб, след което феновете се събират и решават кого да поканят във ФК ЦСКА като управляващ. Този, който дойде да купи акциите, да дойде с обещание да инвестира. Не само да плаща стари задължения, а да има пари да инвестира реконструкцията на стадиона, спортните площадки, паркинг да обслужва и метростанцията, която е наблизо, и стадиона. Феновете правят нещо като конкурс, в който да излъчат един, двама, трима нови акционери, които да управляват това дружество. Това е процес. Нек да водят в разговори, може и с мен, аз не отказвам. Консултирал съм го с юристи".

„Днес е отказвам от 1 млн. евро в полза на ФК ЦСКА. Никога няма да поискам този милион евро. И г-н Манджуков казва същото нещо. Някой трябва да даде пример. Не може да се дисконтират задълженията към НАП – те са 11 млн. Те ще останат. Останалите задължения могат. Никой инвеститор не може да каже колко всъщност са задълженията на ЦСКА. Затова предлагам феновете да го установят. Те са най-навътре. Те знаят и кой футболист е играл, кой – не".

„Няма предварителна подготовка от страна на клуба, който да подготви документите за получаване на лиценз. Крайният срок е 31 март. Навсякъде повтарям, че необходимото условие за получаване на лиценз е финансов отчет. Аз се опитах да намеря, положих доста усилия, не успях да открия никъде. Обикновено трябва да се публикува, той е публичен, не е таен. От ноември миналата година съм акционер в ЦСКА. Виждал съм проектобюджет, който беше необвързан. Приходната част и разходната не бяха обвързани и беше върнат за доработка. Приходната част на един футболен клуб като Левски и ЦСКА не е по-голяма от рода на 3 млн. лева годишно – от билети, реклами, телевизионни права, продажба на артикули. Разходната част може би я знаят само г-н Томов и г-н Тодоров, но според мен не е по-малка от 13 млн.”.

„Като акционер си направих труда да проверя в БФС каква е цифрата за лиценза. Получих приблизителна цифра. В деня, в който попитах, беше 1,8 млн. лева. В момента клубът няма откъде да ги плати. Помолих още понеделник г-н Тодоров да помоли всички, които имат да вземат пари от ЦСКА, всички да си намалят парите чрез допълнителни договори. Но аз не видях документ цифрата да е редуцирана до 800 000 лева”.

„От чисто принципна позиция напускам ЦСКА. Като строител, първата ми работа е да си огледам площадката за строителство. Затова исках време да направя одит в ЦСКА. Във времето, което отделих и видях документи, стана ясно, че ЦСКА е едно блато. Как се строи върху блато? Трябва блатото да се пресуши и да се изгребе. Усилия и желание трябват. Мисля, че трябва да се върви в тази посока. Ако има шанс клубът да оцелее”.

Инджов не вярва и обявената „отворена стая” от Александър Томов, в която фенове да влизат и да даряват пари за спасението на клуба, да проработи.

„Категорично не. Не може с такива пожертвования да се спаси ЦСКА. Няма да стигнат парите”.

Накрая Инджов каза и някои доста интересни неща за компанията „Лира Инвестмънт” и за Александър Томов.

„Г-н Томов, ако той е собственик на „Лира Инвестмънт”, държи мажоритарния пакет акции, които ние трябва да придобием. „Лира Инвестмънт” има някакъв клон в България, който се управлява от адвокати. Но реалната собственост е неясна”, завърши бизнесменът.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки