Конте: Не създавайте измислени проблеми, ще играем 3-5-2 и без Маркизио (ВИДЕО+СНИМКИ)

Само ме изнервя, че някои хора се опитват да ме противопоставят срещу Ювентус и моето минало, коментира италианският селекционер

Конте: Не създавайте измислени проблеми, ще играем 3-5-2 и без Маркизио (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нервно напрежение витаеше около италианския национален отбор по време на пресконференцията на Антонио Конте и Джнлуиджи Буфон преди европейската квалификация с България в събота от 21:45 на „Васил Левски”. Показателно е, че нямаше нито един въпрос към селекционера Конте относно българския отбор.

Горещата тема за италианските журналисти беше тежката контузия на Клаудио Маркизио на сутрешната тренировка на „Скуадрата”. Лекарят на отбора потвърди в София, че Маркизио е с разкъсани кръстни връзки на дясното коляно. Тази травма предполага поне 6 месеца отсъствие от терените точно преди ключовите мачове на Ювентус срещу Монако в четвъртфиналите на Шампионска лига.


Многобройните въпроси за Маркизио видимо изнервиха Конте, който вдигна три титли с Ювентус преди да напусне неочаквано миналото лято.


„Докторът обясни всичко, аз съм добре, няма какво да коментирам. Само ме изнервя, че някои хора се опитват да ме противопоставят срещу Ювентус и моето минало, и да създадат проблем”, процеди Конте в София.


Той обяви, че няма да има промени в тактическата постройка заради травмите на Маркизио, Паскуал и Флоренци и Италия ще играе в любимото му 3-5-2.


„Няма да има тактически промени. Маркизио е важен играч, Бертолачи ще играе на неговото място (пак в схемата 3-5-2). Аз съм в полемика от дълги години, интересува ме само мача с България”, тушира всички намеци за конфликт между себе си и Ювентус селекционерът на Италия.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ РАЗХОДКАТА И ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ИТАЛИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН" ВИЖТЕ ТУК!


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки