Сашо Томов: ЦСКА няма да има проблеми с лиценза, Стойчо не е сребролюбец

Главният "червен" акционер се извини на Манджуков и Инджов, за да се "заровят томахавките"

Сашо Томов: ЦСКА няма да има проблеми с лиценза, Стойчо не е сребролюбец

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов заяви, че „червените” няма да имат проблеми с лиценза, а освен това в края на сезона те ще имат нов генерален спонсор, ако се класират за турнира Лига Европа.

„Смятам, че с лиценза няма да има проблеми. Направихме три неща. Първо - платихме заплатите и отборът се готви за мача с Лудогорец. Второ - с имоти на ЦСКА покрихме нуждите към НАП. Смятам, че НАП е обезпечен и имаме време да изпълним плана с тях. Трето - култивирахме достатъчно средства, за да платим лиценза“, коментира Александър Томов в ефира на bTV.

„Ако някой друг иска да поеме мажоритарния пакет, трябва да плаща. За мен приоритет е лицензът или иначе казано между лиценз и връщане на парите на Инджов и Манджуков, за мен е по-добре получаването на лиценз. Но, ако влязат в клуба, да бъдат така добри да плащат. Това, което ме ядоса е, че стана в последният момент отказът на тези лица. Нека да бъдат добри, ако влязат клуба, да направят така, че клубът да върви, ако не, нека дадат отсрочка и ще си получат парите.”

„Благодаря на феновете, които събраха около 70 хиляди лева. Това е трогателно и показва, че „армейският” клуб има бъдеше. На пресконференцията с Инджов и Манджуков бях сигурен, че сме тръгнали към преструктуриране на капитала. Нито съм обиждал господата, нито имам претенции към тях. Това е въпрос на бизнес. Те желаят да си вземат парите, аз не възразявам. Иначе аз съм осигурил не само средства за лиценза, но съм близо до получаване на средства за довършване на този толкова важен сезон за ЦСКА. Иначе феновете трябва да получат акции. Това е мое принципно верую, но трябва преди това да се гарантира фиансиране.”

„В момента ние се движим към споразумение с голям генерален спонсор, европейска фирма. Колегите искат да видят дали ще се класираме за Лига Европа. С вътрешни спонсори ще ни е по-трудно, защото те са на по-ниски нива. Всички очакват класирането и участието в евротурнирите, защото това е нещото, което води към престиж и приходи”, допълни Томов, а после коментира и раздялата с треньора Стойчо Младенов.

„Смятам, че Стойчо Младенов трябва да се върне в клуба. Не като треньор. Той дори ми каза, че готов е до лятото да работи безплано. Той не е сребролюбец, а има висок статут на треньор. Идва от Египет и е нормално да държи на ценза. Нека не го нападат. Той е човек, който е стълб в ЦСКА. Аз смятам, че е грешка, че тези неща със Стойчо Младенов се изнесоха навън. Неговият договор бе тригодишен и там имаше огромна неплатена сума, още от времето на ф-ма "Титан". Трябваше да се изплати, имали сме много разговори. Но просто нямахме избор. Ние платихме доста големи суми на още треньори, на никого не беше плащано."

"Много неща могат да се кажат, истината е само една - 2014-та бяхме най-добрият отбор, в момента сме втори и имаме своите шансове, и това се дължи на Стойчо Младенов. Има и треньори, и играчи, които държат на своя ценз. Когато човек търси едновременно две решения - да поддържа силен отбор, и да търси да минимизира финансовите разходи, винаги се търси баланс. Ние имаме сега треньор, имаме и помощници, и те са мотивирани, силни. Що се отнася да се ползват качествата на Стойчо Младенов, който ми каза, че ако се върне да помага, ще го прави без пари, според мен той има много качества. Голяма част от този отбор се дължи на него, ако той може да помага, не би било нещо лошо. Остават два месеца до финала на този шампионат."

"Трябва да има един нов Надзорен съвет, но прекаленото оголване и публично тълкуване на нещата в клуба влошават атмосферата. Трябва по-вътрешно да решаваме нещата. Ако има томахавки, нека да се заровят", допълни той, след като бе призован да се извини публично от Ивайло Манджуков, получил акциите на баща си.

"Не мога да се извиня за неща, които не съм казал. Но изразявам съжаление за изпуснатите думи на пресконференцията. Томахавката е заровена. Предлагам така - сериозни хора да не вървят един срещу друг, трябва да се намери обединение около каузата ЦСКА и да се намери начин да се върви напред."

"Няма повод за притеснение за лиценза, но има поне още пет дни работа. Направена е много точна преценка какво точно трябва да се плати. Имах среща с ръководството на БФС. Смятам, че ЦСКА е в състояние да вземе лиценза спокойно, но няма как да се спре да се работи“, повтори Томов.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки