Етър постигна героична победа над Пирин (ГД)

Тимът от Велико Търново взе първа за последните десет години победа в Гоце Делчев

Етър постигна героична победа над  Пирин (ГД)

Етър постига героична победа над Пирин (ГД ) с 2:0 в междинния кръг от западната Б група. Гостите играха с едва 11 здрави футболисти и двама юноши като резерви. Още  в 20-ата минута капитанът Ванков напусна със счупен на две места  нос, а глезенът на Лапантов бе изваден, но той продължи да играе. В 54-ата минута пък бе отстранен Мартин Димов.

 

С тотално осакатане  отбор Етър обаче взе първа  в последните десет години победа в Гоце Делчев, като пропусна да вкара  и още голове.

 

 Отзиви след мача:

 

Стефан Атанасов:

 

„Ще започна с това – едно голямо БЛАГОДАРЯ  на футболистите! Това беше един изключително труден и тежък мач. Никога не сме побеждавали „Пирин” в Гоце Делчев, но този път постигнахме заслужен успех. Искам веднага да кажа, че Ванков е със счупен на две места нос, а Румен Лапантов прояви истински героизъм. В 20-ата минута му бе изваден глезенът, той сам си го намести, стисна зъби и със страшно подут глезен игра до 80-ата минута.

 

Въпреки проблемите и факта, че групата ни бе едва от 14 души, постигнахме резултат, за който  всички ни бяха отписали. Но в крайна сметка пролича, че „Етър” има потенциал. Специални похвали за вратаря  Венци Димитров за точните му и  своевременни намеси. Освен него бих отличил всички, но ще спомена две имена – Джихат Кямил и Джайеоба, който изигра най-силния си мач с фланелката на „Етър”. Отлично съдийство на Георги Кабаков, във втори пореден мач навън ни свирят перфектно. Надявам се да спечелим в неделя срещу „Спортист” (Своге), за да затвърдим тази победа.

 

Велин Кефалов: „Момчетата се постараха, изпълниха  си задачите в дефанзивен план и  атака. Имахме и поне още три ситуации, за да стане 0:3. Много силна игра в  защита, където играчите се защитиха 100 %. Отборът прояви характер, какъвто отдавна искаме да виждаме. Лапантов игра 60 минути с изваден глезен, Ванков е със счупен нос.

 

За мача със  Своге няма да можем да разчитаме  на двамата плюс Димов, който ще бъде наказан. Имаме и още контузени  отпреди, но пък се завръщат Костадинов и Кънев.”

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ИЗНЕНАДА: Спартак Варна и Росен Кирилов се разделиха

Шокираща новина от Варна

Спартак Варна закрива сезона с як купон

"Соколите" на лагер в Банско или Правец

Бивш юношески национал на Ирландия е пред трансфер във Втора лига (видео)

Кайл Дегелман има много интересна история зад себе си

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки