Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Спортист Своге победи Черноморец Бургас с минималното 1:0 у дома в мач от 33-ия кръг на Втора лига и по този начин запази професионалния си статут, изпращайки „акулите“ в третото ниво на българския футбол.

Единственото попадение падна в 12-ата минута, а негов автор бе Антон Иванов. С успеха „шоколадите“ събраха 40 точки на 14-ото място, с 3 пред Черноморец Бургас. Заради предимство в преките мачове Спортист се спаси кръг преди края.

Черноморец Балчик също изпадна, въпреки че победи Дунав Русе с 2:0 у дома. Домакините поведоха в 33-ата минута с гол на Нджомганг Фонкеу. В 59-ата минута влезлият от резервната скамейка Радиян Илиев оформи крайния резултат.

Отборът от Балчик събра 36 точки в актива си с успеха, като е на 4 зад Спортист Своге и с един оставащ мач не може да го достигне. Освен двата отбора с името Черноморец, към третия ешелон се запътват Марица Пловдив и Бдин Видин, които изпаднаха преди седмици.

Осигурилият си първото място и промоция в елита Спартак Варна спечели с 4:1 гостуването си на дублиращия тим на Лудогорец. Литекс и Марица завършиха наравно 2:2 в Ловеч. Дубълът на ЦСКА 1948 спечели с 3:1 в София срещу Бдин Видин, а Беласица Петрич се наложи с 1:0 при визитата си на Спартак Плевен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки