1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Радуканов благодари на Димитър Борисов и Иво Иванов за получения шанс да води ЦСКА (видео)

Радуканов благодари на Димитър Борисов и Иво Иванов за получения шанс да води ЦСКА (видео)

„Наградата е голяма чест за мен, защото е от футболистите", каза младият специалист, който според мнозина трябваше да получи и най-големия приз

Радуканов благодари на Димитър Борисов и Иво Иванов за получения шанс да води ЦСКА (видео)
Милен Радуканов изказа специални благодарности към собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов за шанса да води тима, след като получи наградата за подгласник в категорията „Най-добър треньор” за сезона в анкетата на Асоциацията на българските футболисти. Видинският специалист бе назначен през 2010 г. в ЦСКА  за помощник треньор и преводач на румънският старши треньор на отбора Йоан Андоне. След това влезе в треньорските ръководства на Адалберт Зафиров, Павел Дочев и Гьоре Йовановски. От 21 октомври 2010 стана временен старши треньор на ЦСКА, а след това и постоянен старши треньор.
 
„Наградата е голяма чест за мен, защото е от футболистите. Искам да поздравя и всички други, които взеха награди, а да поздравя всички футболисти, всички треньори, които работят за българския футбол, и се надявам вече към края на тази година да си извлечем нужните поуки и догодина да вървим още по-напред”, каза Радуканов след церемонията.
 
На въпрос как успя да промени ЦСКА след слабия първи полусезон, Радуканов отговори: „Не мога да влизам в детайли – заедно с целия отбор, треньорите, ръководството, направихме много промени и нещата потръгнаха.”
 
Младият специалист, който според мнозина заслужаваше и приза за номер 1, призна, че „армейците” вече мислят за следващия полусезон, но подчерта, че най-важният мач пред отбора му е финалът за Купата на България срещу Славия на 25 май.
 
„Мислим и за догодина, организираме си лагерите, но нека първо мине важният мач за нас – финалът за купата – след десет дена. Надявам се да спечелим купата, защото това е от голямо значение в кой кръг ще започнем евротурнирите.”
 
Според него за българския футбол би било по-добре, ако повече отбори са намесени в наградите за „Футболист на футболистите”.  
 

„Разбира се, че е добре да има повече отбори, по-добре организирани, с добри бази, с изчистени неща около организация, около тренировки, около детско-юношески школи, така че колкото по-бързо се оправят всички тези неща, толкова по-добре ще бъде за футбола като цяло в България.”