Коце Ангелов: Ако трябва да градя нов отбор, ще се замисля дали да остана в Пирин (видео)

Лаптопа разкри формулата на успеха

Коце Ангелов: Ако трябва да градя нов отбор, ще се замисля дали да остана в Пирин (видео)
Старши треньорът на Пирин Костадин Ангелов иска спокойствие в работата си на стадион „Христо Ботев”. В противен случай може и да напусне. Лаптопа е разочарован от неспирните скандали между акционерите в раздирания от финансови проблеми клуб. Въпреки това той се надява на по-голямо спокойствие.
 
„Това е основното, което ме притеснява – поставена е някаква основа, която трябва от тук нататък да се доразвие. При положение че трябва да се гради отново нов отбор, аз сериозно ще се замисля дали да остана, тъй като мисля, че достатъчно усилия и нерви костваха тези неща и очаквам някакво спокойствие за работа, защото това нещо липсваше”, заяви Лаптопа в актуално студио „Дерби”, предаде репортер на Novsport.com.
 
„Липсваше първо и в ръководството. В един клуб, в който ръководителите се карат и се обвиняват един другиму, е почти непосилно да се създаде един нормален екип. А всъщност този екип и спортно-техническият щаб трябва да предаде всичко останало на футболистите. При положение, че в това нещо горе има проблеми, е много трудно да се работи и е много трудно да се изолира това от самите футболисти”, добави той.

 
Наставникът на „орлетата” е положил неимоверни усилия, за да мотивира играчите си. Той изтъкна, че за да спаси отбора от изпадане, е изхабил най-вече нерви. Ангелов разкри по какъв начин е успял да убеди своите възпитаници да не обръщат внимание на проблемите.
 
„Не мога да кажа, че нещо кой знае какво съм бил лишен. Най-трудното беше да се намери мотивация и тя вече идва в личен аспект, при положение, че не се получават пари, при положение че има проблеми в един клуб, мисля, че нещото, което трябва да мотивира един треньор футболистите, е точно личното развитие. Може би това беше в основата на оставането. Може би успях да убедя футболистите, че парите и другите малки проблеми, които съпътстваха Пирин, не могат да го спрат, не могат да спрат един човек да се развива като професионалист.”
 
„Ако трябва да съм честен, емблемата Пирин специално на мен нищо не ми е дала, т.е. основната идея беше те да бъда убедени, че Пирин може да се използва като едно стъпало за тях.”

 
Основното при спортистите на днешно време е това да си получават заплатата, което обърква и личния им живот, смята Лаптопа.
 
Неговата формула за успех е в премахването на звездоманията на всяко едно ниво и в изграждането на сплотен колектив.
 
„Основното нещо в моите виждания, са че звезди в отбора и в ръководството не трябва да съществуват. По-скоро ние трябва да сме един екип - силен, който да реализира целите си, насочвайки се тук вече и към Иван Цветков, пише се много за него, той много ни помогна, но незабравяйте, че отборът втория полусезон допусна малко голове (б.а. 16) и играеше много силно в защита. Асистенциите, които направиха останалите футболисти и Иван Цветков да реализира този брой голове… Това е един колективен спорт, който не може един човек сам да реши нещата. Така че адмирации към него и неговият професионализъм. Наистина той е един много ценен играч за нас. Надявам се да остане.”   
 

„Аз съм убеден, че повечето от тези футболисти, които прескочиха това тежко препятствие, ще бъдат възнаградени от съдбата”, каза още Ангелов. 






Треньорът на Пирин: Не отписваме мача със Славия, ще се надиграваме

„Тежкото тепърва предстои“, посочи Петър Златинов преди мача с Кариана

ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

Един под въпрос в Пирин за мача с Ботев

Олимпиакос окуця след Локо Пд и отмени контролата с „орлетата“

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Петър Златинов: Младите момчета имат нужда от подкрепа и самочувствие

„Ще искам повече концентрация във важните моменти“, каза в треньорът на „орлетата“

Бивш ас на Пирин подписа в Турция

Аймен Суда ще играе в Карабюкспор

Петър Златинов: Царско село е фаворит срещу Пирин

„Смятам, че силите във Втора Лига са изравнени и непобедими съперници няма“, каза треньорът на „орлетата“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки