Таско Тасков: Ще работя за подобряване на инфраструктурата за обучение, образование и спорт в Област Ловеч

Вижте мнението му

Таско Тасков: Ще работя за подобряване на инфраструктурата за обучение, образование и спорт в Област Ловеч

Бившият водещ известен футболен рефер Таско Тасков за пръв път се кандидатира за депутат. Той води листата на ПП "Български глась" в Ловеч. Тасков се е дипломирал със специалност „Маркетинг“ в „MT&M Колеж“ – София. Има магистратура „Публична сфера на икономиката“ от Югозападния университет в Благоевград. В момента работи като търговски директор на Fast Pay. Бил е маркетин-директор на ЦСКА 1948, изпълнителен директор на Пирин (Благоевград) и на „Финанс Плюс Мениджмънт Холдинг“ АД. Бивш професионален футболист с над 50 мача в професионалния футбол и футболен съдия, ръководил над 150 мача в професионалния футбол. Притежава собствен футболен клуб  ДФК „Юначета“, в който се обучават над 350 деца от Троян, Тетевен, Етрополе и селата Български извор, Глогово, Галата и Градежница.

- Г-н Тасков, как решихте да влезете в политиката и да се кандидатирате за депутат?

- Реших да влезна в политиката след покана от председателя на партия Български гласъ г-н Георги Попов, когото познавам изключително добре и считам за един от малкото достойни и честни политици и му вярвам че той ще работи за да повиши качеството на живот на гражданите на Република България, а не както се нагледахме напоследък на месии които уж идват за промяна, но единственото нещо което промениха е размера на личните си банкови сметки.

- Защо избрахте ПП "Български глась"?

- Избрах Български гласъ заради вече изказаното мнение за председателя на партията, а и защото се дава на всеки един член и симпатизант на партията да има собствено мнение и да се бори за регионални каузи които смята, че биха помогнали на обикновенния гражданин

- Къде в политическото пространство се позиционира вашата партия и на какъв тип гласоподаватели разчитате да ви подкрепят на 9 юни?

- Залагаме на патриотичните ценности и разчитаме на граждани, които са разочаровани от досегашните управления и търсят нова алтернива, която да защитава техните права и убеждения.

- Какви са основните идеи и решения, с които ще се опитате да спечелите доверието на гласоподавателите в Област Ловеч, където сте водач на листа?

- Идеите са ми да бъдем в помощ на местната власт и администрация, защото наблюдавам, че са оставени едва ли не сами да се борят с проблемите и текущите задачи, които се появяват в момента. И ако в някои Общини и кметства се справят отлично, за пример давам кмета на Община Троян г-жа Донка Михайлова, която е пример за държавник и управленец и ръководи поверената и община само и единствено в положителна посока. Също така мога да кажа от моите наблюдения, че и кметът на Община Тетевен д-р Бояджиева също се справя на много добро ниво, но не така стоят нещата в Община Ловеч. В последните години там се забелязва обезлюдяване на града и общината, ниска средна работна заплата, висока безработица, бягство на младите хора от общината, което е доста притеснително в близко и далечно бъдеще. Така че се надявам с общи усилия да помогнем и на ръководството на Община Ловеч чрез различни инициативи, програми и т.н да върнем младите хора.

- Ако предположим, че успеете да станете депутат, къде се виждате като най-полезен в 50-то Народно събрание?

- Ако успея, най-голямата ми цел ще е  да мога да помогна със всички сили за подобряване на инфраструктурата за обучение, образование и спорт в Област Ловеч. Повече зали и площадки за масов спорт, по – добри условия за образование за младите хора, защото това е един от най- големите проблеми не само в Областта, но и в държавата.

- Вие имате кариера на футболист и футболен съдия. Какво от наученото ще се опитате да пренесете и на "политическия терен", за да успеете?

- Ще се опитам да пренеса в политиката дисциплината, отборната игра и хъса за победа докато не постигнем поставените си цели.

- Какво е вашето послание към всички хора, които ще тръгнат към урните след по-малко от 3 седмици?

- Ще ги призова да гласуват, да гласуват с разума си и със мисъл за по добро бъдеще и по добри условия за труд и живот. Моето разбиране за политика е че, политиката трябва да бъде инструмент в ръцете на политиците с цел повишване качеството на живот на гражданите, а не маша в ръцете им с която да се облагодетелстват само лично и  структурите на партиите им.

Керкез: Марибор е фаворит (ВИДЕО)

"Ние ще се подготвим и имаме своите шансове", коментира жребия треньорът на Ботев (Пд)

Любо Ганев: Успяхме да въведем правила, които всички да ги спазват

„Целта бе да се обиграят възможно най-много млади състезателки“

Любо Пенев: Разбрах се бързо с Крушарски (ВИДЕО)

Локо (Пд) представи новия си треньор и щаба му

Спалети: Трябва да движим топката по-бързо

"Искам по-зла и агресивна Италия"

Ангел Червенков: Мислех, че ЦСКА ще вземе българин за треньор

Той останал изненадан от пристигането на Томислав Стипич

Роналдо: Имаме всичко, за да спечелим Евро 2024

Вижте какво казва португалецът

Генчев: Левски може да се бори и за дубъл (ВИДЕО)

„Държа да привлека добри футболисти, които ще помогнат на отбора“

Ачиари: Отправили сме оферти към трима българи

„Трудно е Себастиан Вия да остане…“

Попето: На мен дузпите винаги са ми тежали (ВИДЕО)

Капитанът на Ботев говори за най-тежките си моменти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки