Костова се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на ITF в Истанбул

Българката Елица Костова се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Истанбул (Турция) с награден фонд 50 хиляди долара

Костова се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на ITF в Истанбул

Българката Елица Костова се класира за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Истанбул (Турция) с награден фонд 50 хиляди долара. Костова и Натела Дзаламидзе (Русия) победиха драматично София Шапатава (Грузия) и Анастасия Василиева (Украйна) със 7:5, 4:6, 14-12. Двете отразиха четири мачбола в решаващия шампионски тайбрек и реализираха обрат от 11-12 със серия от три поредни точки. 25-годишната българка си осигури 15 точки за световната ранглиста на двойки и 190 долара.

Костова стартира утре участието си в схемата на сингъл срещу поставената под номер 2 Ан-Софи Местах (Белгия). Българката победи съперничката си по-рано през сезона на 31 март в Кроаси-Бобур (Франция) с 6:4, 3:6, 6:4 и взе реванш за загубата си от белгийката с 3:6, 4:6 в първата среща помежду им в Бат (Великобритания) в средата на март 2013 година.

Друга българка - Изабелла Шиникова, и представителката на домакините Башак Ерайдън, участващи с "уайлд кард", отпаднаха в първия кръг от надпреварата на двойки след поражение от Олга Дорошина (Русия) и Сандра Клеменшиц (Австрия) с 3:6, 6:7 (4). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки