Треньори вече прилагат новата система на обучение на ITF

Заниманията се водят от Пресиян Коев, Никола Ляпчев и Людмил Накашев

Треньори вече прилагат новата система на обучение на ITF

След като през миналата седмица 14 български треньори завършиха третия модул от Level 1 на обучението си по новата методика на Международната тенис федерация (ITF), от понеделник до събота (20-25 април), на кортовете на Националния тенис център, още 14 родни специалисти ще преминат докрай преминат през същите лекции и практически упражнения.


Заниманията се водят от Пресиян Коев, Никола Ляпчев и Людмил Накашев които ще имат грижата и за оценяването на придобитите знания от своите колеги.

Част от участниците в първата група вече използват в практиката си част от наученото.

„По принцип аз работя по системата на ITF и съм запозната с идеите, които централата развива. Сега обаче видях, че те са вкарали много нови неща, като едно от най-полезните, за мен, е начинът, по който се прави анализ на грешките в подготвителния процес, на самите състезатели, на начина, по който се структурират тренировките. Новата методика има интересна гледна точка за нещата и два друга, нова перспектива, от която да се погледне към тренировъчния процес“, сподели единствената дама в курса и треньор в ТК „Малееви“ Лили Жекова.

Задоволство от участието си в курса изрази и специалистът от клуба „Албена“ (Пловдив) Крум Крумов. Според него много изобилието от получена информация ще бъде от голяма полза в ежедневната му работа с подрастващи.

„Голямо впечатление ми направи начина, по който се провеждат индивидуалните и груповите занимания. Тяхната структура и подход към децата в различните случаи“, коментира Крумов.

„Общото впечатление е, че по-голямата част от нещата са приложими. За мен беше много интересна темата за подхода към техническите и тактическите задачи, които трябва да поставяме на децата и как си влияят тези два елемента. Беше ни даден един различен поглед върху това как си взаимодействат“, допълни треньорът в Националния тенис център Никола Ляпчев.

За директния ефект и ползите от прилагането на придобитите знания по време на курса говори и Иван Петров от клуб „Августа Траяна“, Стара Загора.

„Изключително полезен курс, защото ни дадоха методика, по която реално може да се работи. За мен бяха много ценни инструкциите за тренировка и подробности по организация на целия процес. От началото на седмицата дори прилагам част от наученото и смело мога да кажа, че има ефект. На децата има харесва. Благодаря на БФ Тенис за отличната организация и предоставената възможност да бъда част от този курс“, сподели Петров. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки