Сензациите в пресата: Режат наред ЦСКА за пари

Гриша, спаси ни, ще моли агитката в Ловеч; Синовете опитват да разубедят бащите си; Трябва да платят по лиценза до днес; Заради кризата – „сините” без лагер за мача с Марек; Скастриха Пенчев за нови в Ботев; Иршак напуска; Данчо Господинов спря и да тренира, измисля си контузии; Славия предлага договор на Диего

Сензациите в пресата: Режат наред ЦСКА за пари
Сензациите в родната спортна преса на 24 април 2015 г.:

„Стандарт”: Режат наред ЦСКА за пари
 
Гриша, спаси ни, ще моли агитката в Ловеч
 
Надеждата, че ЦСКА ще намери пари, за да стъпи на крака, започна да се изпарява с всяка изминала минута. Вчера куп врати хлопнаха под носа на Иво Манджуков и Милко Георгиев. Двамата обикаляха от врата на врата известни бизнесмени до тъмно, за да търсят подкрепа и помощ. Отговорът обаче бил - не. В това число влиза и Васил Божков, с когото Манджуков-младши се срещна в сряда следобед. Иначе бащата на Иво Петър Манджуков е бил категоричен - повече няма да налива в клуба. Същото е сторил и Юлиян Инджов. Двамата обаче са обявили, че няма да търсят около 7 млн. лева, които са вкарали в "Борисовата градина". Вчера за капак "армейците" бяха заплашени и от спиране на тока. Висели с 50 000 лв. борч към ЧЕЗ. Привечер стана ясно, че този проблем ще отпадне. Иво Манджуков и Милко Георгиев са намерили помощ. Тя обаче щяла да стигне единствено, за да се завърши първенството без проблеми. "Оттам нататък - оправяйте се", казали тайнствени спасители.
 
Фенклубът в Чикаго пък прати пари, за да може да се осигури рейс за агитката за гостуването на "Литекс". Там "червените" готвят акция с транспаранти. "Гриша Ганчев, спаси ни!", ще пише на плакатите, които ще бъдат издигнати от сектор "Г". Бизнесменът бе на крачка да стори това през 2013 г. Той обаче се отказа. Дълговете му се видяха много. Сега те са около 20 млн., но постоянно изникват нови. Идват и дела в Лозана.

 
„Тема Спорт”: Синовете опитват да разубедят бащите си
 
Синовете на Петър Манджуков и Юлиян Инджов - Ивайло и Деян, са се опитали да разубедят своите бащи относно позицията им за финансирането на ЦСКА. Точно поради тази причина е пропаднала и пресконференцията в сряда - синовете са били на среща със своите бащи. Това се говореше на "Армията" вчера. На този етап обаче разговорите не са успешни и въпросът "Кой ще плаща в ЦСКА" продължава да виси с пълна сила.
 
Манджуков и Инджов на няколко пъти се съгласяваха да поемат издръжката на клуба, а след това се отказваха. Така близо месец, след като двамата или техни представители получиха мажоритарния пакет акции, мистерията около бъдещето на ЦСКА все още е налице.
 
В този период бяха платени над 500 000 лева, свързани с лицензирането, както и за заплатите на играчите за февруари, а на част от тях и тези за януари. Служителите в клуба обаче все още чакат възнаграждения.

 
 
„Тема Спорт”: Трябва да платят по лиценза до днес
 
ЦСКА има краен срок до днес да плати всичко дължимо, свързано с лиценза. Армейците все още не са покрили малко над 100 000 лева, които касаят процедурата. В тази сума влизат задължения към бившите играчи на тима Томаш Черни и Сендрино Мисиджан.
 
Клубът обаче е задължен да направи необходимите плащания още днес или в противен случай евролицензът ще бъде отнет. Най-вероятно Петър Манджуков ще се наеме със спешните преводи, така както анонсира миналия четвъртък.
 
От БФС обаче трудно ще убедят УЕФА да направи компромис и да даде още няколко дни отсрочка на армейците за покриване на необходимите плащания. Така до приключване на работния ден вчера ЦСКА продължаваше да е в ситуация, която не му позволява да вземе лиценз. Окончателната развръзка по този въпрос се чака днес до обяд.

 
Тонев пред отбора на Левски: Ситуацията ще се подобри, пише „Тема Спорт”
 
Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев е провел среща с футболистите на Левски. На нея шефът на сините е уверил, че ситуацията в клуба ще се подобри. Той е благодарил на играчите, че продължават да играят отговорно, въпреки че не са получавали месечни възнаграждения за 2015 година. С появяването си пред тима Иво Тонев е успял да разведри обстановката в отбора заради безпаричието. Той е говорил честно пред състава и им е обяснил каква е ситуацията. Но и че се надява на положителен изход от нея.
 
Очаква се на „Герена" да намерят средства, за да платят поне част от дължимото на отбора преди полуфинала-реванш за Купата на България срещу Лудогорец. Той е в сряда, 29 април. Пари трябва да осигури и мажоритарният собственик на клуба Тодор Батков, който е на бизнес пътуване в чужбина.
 
Срещата с разградчани е изключително важна за краткосрочното бъдеще на клуба. През спечелването на купата минава участие на сините в Лига Европа следващия сезон. Ако това се случи, то сините имат уверения, че ще получат финансова помощ от две компании под формата на спонсорски договори. Ако обаче отборът за втора поредна година пропусне евротурнирите, то ще се наложат нови големи рестрикции в бюджета.

 
 
„Меридиан Мач”: Заради кризата – „сините” без лагер за мача с Марек
 
Финансовата криза на „Герена” взе нова жертва. Футболистите на Левски останаха без традиционния лагер преди мач. „Сините" няма да бъдат на режим в петък преди гостуването на Марек. Те ще се съберат в събота преди обяд на „Герена", за да хапнат, а след това да потеглят към Дупница.
 
В същото време шефът на УС на Левски Иво Тонев се е опитал да успокои обстановката в съблекалнята на „сините". Той, заедно със спортният директор Георги Иванов, е посетил отбора преди една от тренировките. Тонев е уверил всички футболисти, че пари ще има скоро. Както е известно, на „Герена" имат да получават по близо 4 заплати, като за последно пари са раздавани през месец декември. В последните седмици всички усилия на ръководството бяха насочени към погасяване на задълженията по лиценза, а това изнерви много играчите.
 
 
 
„Стандарт”: Скастриха Пенчев за нови в Ботев
 
Ръководството на "Ботев" е стопирало идеите на треньора Петър Пенчев за нови играчи. Вчера в Коматево е имало среща между младия специалист и шефовете. Пенчев е пожелал да се преподпишат договорите с Йордан Христов, Пламен Николов и Иван Цветков. Стаховяк и Иршак ги е нямало в списъка му по финансови причини. Тези негови искания ще бъдат удовлетворени. Не така стоят нещата с молбата му за отпускане на 200 000 лева за селекция. "Засега в клуба средства за покупки няма. Трябва да налагат млади играчи, които да продаваме, за да оцелеем", е чул Пенчев, разбра "Стандарт" от кухнята на "канарчетата".

 
 
„Тема Спорт”: Иршак напуска Ботев
 
Треньорът на Ботев Пловдив Петър Пенчев няма да може да разчита на чешкия халф Томаш Иршак през следващия сезон. Договорът на играча изтича и той е уведомил ръководството на клуба, че няма да го поднови. Навършващият 31 години през месец юни полузащитник пристигна при канарчетата през сезон 2012/13 - бе взет по настояване на тогавашния наставник Ферарио Спасов. Веднага си спечели място в състава и оттогава е несменяем титуляр. Иршак се показа u лоялен към ръководството, като се съгласи да остане през настоящата кампания, въпреки че заплатите в клуба бяха орязани. През този сезон той изигра 23 мача в А група, като в тях е отбелязал 4 попадения.
 
През лятото Иршак ще пробва да си уреди преминаване в състав от родината си. През лятото към него интерес имаше от Левски, но той не пожела да премине на „Герена".
 
Почти сигурно след края на шампионата Ботев Пловдив ще бъде напуснат и от полския вратар Адам Стаховяк. Той също ще си търси клуб, който ще му предложи по-високо възнаграждение.
 
В Ботев пък предстои ново свиване на бюджета. Треньорът Петър Пенчев е притеснен, че в отбора може да не останат и другите футболисти с изтичащи договори. С такива са Иван Цветков, Мариян Огнянов и Пламен Николов, финансовата ситуация в клуба пък може да принуди шефовете да продадат някой от младите играчи в отбора - Милен Га-маков, Цветелин Чунчуков или Александър Колев.

 
„Меридиан Мач”: Данчо Господинов спря и да тренира, измисля си контузии
 
Напрежението около опитния вратар на Локо Йордан Господинов продължава. След като по решение на треньора на вратарите Васил Камбуров за титуляр бе наложен Теодор Скорчев, ветеранът дори не иска да тренира с отбора. Той си измислял контузии, за които не води нормални тренировки, а само поддържа форма с упражнения във фитнеса.
 
Очаква се след края на сезона Господинов да е един от първите, които ще напуснат „Лаута". Към него вече проявяват интерес няколко отбора от „Б" група, които стягат състави, за да атакуват промоция. Не е изключено обаче Господинов да остане и на ниво „А" група, тъй като и през това първенство изигра няколко много силни мача и потвърди класата си.

 
„Тема Спорт”: Славия предлага договор на Диего
 
Ръководството на Славия ще предложи нов договор на бразилеца с български паспорт Диего Фераресо. 22-годишният футболист пристигна в "Овча купел" през изминалото лято от Локомотив Пловдив и подписа контракт за една година. Треньорското ръководство на белите е доволно от изявите му до момента и иска
той да продължи да бъде част от отбора. Бразилецът освен като ляв бек може да бъде използван и в халфовата линия. През настоящата кампания Диего изигра 22 мача за Славия в А група.
 

Играчът получи контузия в последния кръг срещу Черно море (1:1), но ще е на линия за понеделнишкото домакинство на Хасково. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки