От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

ЦСКА публикува официална позиция, след като стана ясно, че дербито с Левски от първия плейофен кръг ще се играе пред фенове и на двата отбора.

"Армейците" предупредиха, че при ексцесии и хвърляне на бомби и ракети, последвалите действия ще бъдат крайни и има огромна вероятност мачовете между двата тима да се играят изцяло без фенове.

Ето какво написаха от ЦСКА, без редакторска намеса от Novsport.com:

"След проведени три дълги срещи между ръководствата на ЦСКА, Левски и БФС, на които бяха предложени редица варианти за сериозни рестрикции, включително присъствието на агитка само на домакинския отбор, в крайна сметка финалното решение остана в клуба домакин. И тогава, и сега нашата категорична позиция е, че дерби без фенове не трябва да има, затова и “червени”, и “сини” привърженици ще бъдат допуснати да подкрепят отбора си.

Въпреки това изрично подчертаваме, че при наличие на ексцесии по трибуните и хвърляне на бомби и ракети към терена и публиката, последващите действия ще бъдат крайни и има огромна вероятност дербито да се играе изцяло без фенове. Вярваме, че разумът ще надделее и Вечното дерби може да бъде празник, а не война с потенциално фатални последици.

Обръщаме внимание и на факта, че мерките за сигурност ще бъдат драстични. Ще има два пропускателни пункта, сериозни проверки, допълнителна проверка на билетите, включително и от икономическа полиция. Всеки, който се опита да внесе непозволени предмети на стадиона и/или да влезе с фалшив билет, има вероятност не само да не гледа мача на живо, но да бъде заведен под наказателна отговорност."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки