Левски вдигна самочувствието преди Лудогорец с победа над Марек (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Сините” излязоха в Дупница с голяма част от резервите си, Гикевич се разсърди заради дузпа

Левски вдигна самочувствието преди Лудогорец с победа над Марек (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски постигна победа при гостуването си в Дупница на стадион „Бончук” срещу Марек в двубой от 27-ия кръг на А група. „Сините” се поздравиха след 3:1 и по този начин загряха за полуфиналната среща-реванш от турнира за Купата на България с Лудогорец.

 

Отборът на старши треньора Стойчо Стоев излезе в Дупница с голяма част от резервите си. Те играха по-добре от съперника си, действаха по-агресивно и разнообразно и заслужено се поздравиха с трите точки. Така Левски прекъсна серията си от четири мача без победа като гост. Лукаш Гикевич, Луис Педро Борислав Цонев бяха точни за „сините”. Димитър Димитров се разписа за Марек.

 

С този успех столичани имат 44 точки, колкото има и третия в първата шестица Литекс. Марек е предпоследен със 17 точки. Това беше 18-о поражение за дупничани от началото на сезона.

 

Двата отбора играха атакуващо и динамично, доколкото позволяваше тежкото състояние на терена в Дупница. Отборът на Левски владееше повече топката и по-настоятелно търсеше да отбележи гол. Старши треньорът Стоев непрестанно даваше напътствия на своите възпитаници да си подават повече и да изнасят по-бързо топката от половината си. Първото реално опасно положение се случи едва в 26-ата минута. Тогава Радослав Цонев центрира в наказателното поле от пряк свободен удар, там Педро шутира, но Михайлов улови. След това последва нов удар на Гикевич, топката бе изчистена от голлинията, след което играта бе спряна заради засада на Педро.

 

Две минути по-късно агресивната игра на Левски даде своя плод. Полският нападател Лукаш Гикевич откри резултата. „Сините” проведоха добра атака по лявото крило, Радослав Цонев центрира в наказателното поле към Гикевич, който ловко се измъкна от Мартин Кавдански, и сам срещу Михайлов с глава се разписа. Това бе неговото второ попадение в А група.

 

Неприятностите за Марек продължиха, защото наставникът на домакините Тенев се наложи да направи две принудителни смени. Илиян Гаров и Еньо Кръстовчев получиха контузии и седнаха на пейката преждевременно. На мястото на Кръстовчев влезе Димитър Димитров, който се оказа светлият лъч в редиците на дупничани.

 

Именно той попадна в прегръдките на своите съотборници секунди преди края на първата част. Топката бе центрирана от ъглов удар, в наказателното поле вратарят Илиев и защитниците не успяха да се разберат и позволиха на Лахчев да подаде към Димитров, който бе напълно сам,  и с мощен удар от близко разстояние изравни. Голът падна, след като изтече едноминутното добавено време, като съдията Мартин Александров остави изпълнението на ъгловия удар.

 

През втората част на двубоя Левски продължи да бъде по-активният отбор. „Сините” владееха чувствително повече топката от своя съперник и създадоха по-интересните и опасни ситуации. В 53-ата минута Гикевич бе близо да отбележи втори гол. Полякът засече с глава в пеналта, но удари горната греда.

 

Спорните положения в срещата също не липсваха, макар и да не бяха толкова много. При едно от тях Аймен Белаид имаше претенции за дузпа, след като бе задържан от Кавдански за фланелката и съборен в наказателното поле, но съдията не даде сигнал.

 

В 63-ата минута гостите от София отново излязоха напред в резултата. Тогава Борислав Цонев навлезе в наказателното поле и намери Луис Педро, който с техничен удар не остави никакви шансове на Емил Михайлов. Той плонжира и се разтегна максимално, но това не му помогна и се наложи да извади топката за втори път от вратата си.

 

Крайното 3:1 оформи Борислав Цонев от дузпа в 83-ата минута. Гикевич бе съборен в наказателното поле и съдията категорично посочи бялата точка. Полякът изрази готовност да изпълни наказателния удар и настоятелно поиска топката, но Стоев нареди младокът Цонев да се нагърби с тази задача и той не сгреши. Гикевич се разсърди и не поздрави своя съотборник. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки