Вижте причините и разбивка на удържаните 1 625 000 лв. от Би Ти Ви (видео)

Писмото от оператора, държащ ТВ-правата, излезе на бял свят

Вижте причините и разбивка на удържаните 1 625 000 лв. от Би Ти Ви (видео)
Мениджърът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов и юридическият консултант Радомир Чолаков прочетоха пасажи от писмото, което е било изпратено от „БТВ Медиа Груп” ЕАД до БФС и фирмата на Вальо Михов S.V.-RSA с уведомление за удържане на финансови средства в размер на 1 625 000 лв. по договора за телевизионните права. Писмото е достигнало до БПФЛ с любезното съдействие на бившия президент на организацията Вальо Михов.  
 
„Известно е, че „БТВ Груп” е изпратило писмо до Българския футболен съюз и до S.V. – RSA, с което ги уведомяват, че на базата на някакви предполагаеми и недоказани нарушения те удържат сума в размер на 1 625 000 лв. от дължимите към българските клубове средства, обещани по договора за преотстъпване на телевизионните права. Знаете, че преди време бяха удържани още 200 000 лв. за един мач, който юридически не се е състоял (Калиакра – Левски), макар че всички са го гледали. Общата сума от удържаните от оператора средства възлиза на над 2 млн. лв. с ДДС”, каза Радомир Чолаков.  
 
Ето и разбивката, прочетена от Атанас Караиванов:
 
- Удържани са 500 000 лв., без ДДС, защото в срока на договора са се установили многобройни излъчвания на откъси от футболни срещи, предмет на договора, в програмите на други лицензирани или съответно лицензирани телевизионни оператори – БНТ, Нова телевизия и Канал 3.
 
- 200 000 лв. са за мача Черноморец – Сливен за това, че е изместен за друг час на 13 септември 2010 г., което е направило невъзможно отразяването й.  
 
- 4 броя пропуснати ангажименти, както следва: мачът Локомотив (София) – Пирин на 11 април – футболистът на Пирин Иван Цветков отказва да даде ексклузивно интервю. На същия мач старши треньорът на Локомотив (София) Диян Петков не дава интервю, на мача Черноморец – ЦСКА на 20 март футболисти на ЦСКА отказват да дадат ексклузивно интервю след мача. На мача ЦСКА – Сливен на 1 април футболисти на ЦСКА отказват ексклузивно интервю пред екипа на Про.бг Медиа. Това са по 10 000 лв. глоби.
 

- След като глобите са 790 000 остава сумата от 850 000 лв., без ДДС, но съгласно анекса, който беше подписан миналото лято сте задължени (БФС и С.В.-РСА) до 28 февруари 2011 г. да ни уведомите за най-добрата оферта, която е постигната по време на преговорите. Те им дават възможност за преговори с други желаещи оператори. Офертата не им е била предоставена (и тук допълнителен срок 10 април) нито на срещата на 21 април. Към настоящия момент не сте изпълнили задълженията си да ни представите най-добрата оферта, която е постигната по време на преговорите и във връзка с това ви уведомяваме, че удържаме дължимата последвала вноска. Терминът е „задържане”. До получаване от ваша страна на най-добрата оферта, която е постигната по време на преговорите ви. Т.е. да приемем, че 135 000 те са задържали, каза Караиванов.  

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки