Най-опасните футболисти в отбора на Черна Гора

България и Черна Гора ще се изправят утре в квалификационен мач за Евро 2012 в Украйна и Полша. Срещата ще се играе в черногорската столица Подгорица, а началният час е 21.30. Novsport.com ви представя ключовите футболисти в щаба на домакините. Тези,които могат да решат изхода от сблъсъка

Най-опасните футболисти в отбора на Черна Гора
България и Черна Гора ще се изправят утре в квалификационен мач за Евро 2012 в Украйна и Полша. Срещата ще се играе в черногорската столица Подгорица, а началният час е 21.30.
 
Novsport.com ви представя  ключовите футболисти в щаба на домакините. Тези,които могат да решат изхода от сблъсъка.   
 
Домакините от Черна Гора разполагат с изключително силно и сработено нападение Мирко Вучинич и Стеван Йоветич. Йоветич до последно няма да се знае дали ще може да участва в двубоя поради контузия. И двамата са реализирали срещу „лъвовете” – при загубата с 1:4 и при равенството 2:2 в миналите квалификации.

Вучинич от 2006 година е в италианския гранд Рома. Бързо се превърна в основна фигура на Олимпико. За 5 години има 144 мача с червената фланелка и 44 гола. Голмайстор е на националния отбор до този момент, с 11 попадения в 21 срещи.
 
Йоветич е другата голяма звезда в черногорския тим. Той също играе в „Калчото” за състава на Фиорентина. За три години има зад гърба си 58 мача и осем гола. От 2008 година е и национал, изиграл е 13 двубоя, разписвал се е 6 пъти.
 
Третият играч, който представлява сериозна заплаха за нашата защита, е Зверотич. Той реализира при победата с 1:0 на стадион „Васил Левски”, преди няколко месеца. Състезава се за швейцарския Люцерн, позицията му е десен бек, но обича да се впуска в атака. С 84 срещи в клубния си отбор и две попадения.
 
Не бива да се подценява и един от ветераните в състава на „храбрите соколи”- Саво Павичевич. 30- годишният защитник е съотборник на Димитър Рангелов в израелския Апоел Тел Авив и с опита си помага много на черногорците в отбранителни позиции.
 

Впечатление прави и лявото крило Владимир Божович. Играе за Рапид Букурещ от 2007 година. С националната фланелка има 24 мача.  

Канят трима „моряци“ в националния тим

Вижте и кои са те

Юношите до 16 г. удариха Черна гора

На старта на международния приятелски турнир "Милян Милянич"

Илиан Илиев отново взе 14 от чужбина, има само 1 промяна

Вижте повиканите национали, играещи зад граница

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки