Мъри се класира за финала в Мюнхен

Водачът в схемата Мъри се наложи над испанеца Роберта Баутиста Агус с 6:4, 6:4 и се доближи до първа титла на клей в кариерата си

Мъри се класира за финала в Мюнхен

Третият в световната ранглиста Анди Мъри (Великобритания) се класира за финала на турнира по тенис на червени кортове в германския град Мюнхен с награден фонд 494 310 евро. Водачът в схемата Мъри се наложи над испанеца Роберта Баутиста Агус с 6:4, 6:4 и се доближи до първа титла на клей в кариерата си. Това е първи финал за шотландеца след сватбата му с Ким Сиърс през миналия месец.

В спора за трофея той очаква победителя от другия полуфинал между представителя на домакините Филип Колшрайбер и австриеца Гералд Мелцер.

Мъри стартира колебливо срещу Баутиста Агут и допусна ранно изоставане от 0:3, но след това взе пет поредни гейма, като направи и серия от 14 последователни спечелени разигравания. При 5:3 той пропусна четири сетбола при подаване на испанеца, но все пак успя да затвори частта при собствен сервис в десетия гейм. Под погледа на новия си личен треньор Йонас Бьоркман от трибуните шотландецът реализира ранен пробив във втория сет и удържа аванса си до края.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки