Община Банско с мераци да строи нов спортен комплекс

Западна фирма предлага съвместно с общината да построи 6 футболни игрища на 60 декара терен

Община Банско с мераци да строи нов спортен комплекс
Община Банско може да започне строеж на нов спортен комплекс, този път съвместно с чуждестранен инвеститор, обяви кметът Александър Краваров. Краваров е получил писмо от Ерик Магиър - представител на западна фирма, с искане за отдаване на терен от 60 дка на територията на Банско за изграждане на спортен комплекс. Намерението на фирмата е да бъдат изградени 6 футболни игрища, 5 от които естествени и един с изкуствена трева на най-високо професионално ниво.

Проектът ще включва цялостно изграждане на инфраструктура и съблекални, като едно от игрищата ще бъде с трибуна от 1000 седящи места. Целта на спортните съоръжения ще бъде привличането на отбори от цял свят, които да провеждат подготовката си и срещите си в Банско.

Към община Банско са постъпили следните искания:
1. да бъде предоставен терена на концесия за минимум 30 години, или да се направи съвместно дружество между фирмата и общината;
2. да се изгради път до предоставения терен;
3. да се осигурят необходимите ток и вода;
4. да се съдейства за строителни разрешителни.

Ангажиментите на фирмата ще бъдат терените да бъдат изградени до 2012г., като три от тях да бъдат в експлоатация до лятото на 2012г. Фирмата ще предостави два от терените за безплатно ползване на футболните отбори от Банско.

Община Банско разполага с подходящи площи, и ако Общински съвет - Банско вземе решение, веднага ще се отпочне процедура по промяна предназначението на земята и изграждане на инфраструктурата около спортния терен. Само за миналия летен сезон в общината са постъпили запитвания от 12 чуждестранни отбора, които са изявили желание да проведат подготовката си в града. Предимствата на Банско са надморската височина, умереният климат, минералните извори, както и отличната леглова база.

Кметът Александър Краваров уточни, че до официалното писмо се е стигнало след едногодишни неофициални преговори с фирмата и допълни, че изграждането на подобно спортно съоръжение ще бъде от изключителна полза за Банско за утвърждаването му като целогодишна туристическа дестинация.

"Винаги общинското ръководство е стояло твърдо по отношение на организацията за провеждане на спортни турнири , включително и във футбола. Така ще бъде и за в бъдеще. Надявам се след изграждането на новия спортен комплекс през 2012 година да имаме подходяща база за ползване от страна на всички възрастови групи в областта на футбола и тогава вече да се мисли за нещо голямо и трайно. По въпроса как стоят нещата около треньорския щаб, селекцията и лятната подготовка на отбора за новото първенство, честно казано не съм в течение на нещата детайлно, защото има назначени хора за това в клуба", завърши кметът на Банско. 

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Спрягат Херо за новак в елита

Вижте подробности

Спортист (Своге) се спаси, но Черноморец (Бургас) и Черноморец (Балчик) изпаднаха

Вижте какво се случи в кръга

Спартак Вн набеляза трима за треньор

Вижте кои са те

Ганчеви си тръгват и от Литекс, общината поема клуба

Кметът на Ловеч заяви, че трудно ще бъде поддържан професионален клуб в Б група.

Спартак Варна се разделя с десет играчи

Собственикът на отбора разясни ситуацията с Росен Кирилов

ИЗНЕНАДА: Спартак Варна и Росен Кирилов се разделиха

Шокираща новина от Варна

Спартак Варна закрива сезона с як купон

"Соколите" на лагер в Банско или Правец

Бивш юношески национал на Ирландия е пред трансфер във Втора лига (видео)

Кайл Дегелман има много интересна история зад себе си

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки