Италия U17 с първа победа на Евро 2015 за юноши

Националният отбор на Италия до 17 години записа първа победа на ЕВРО 2015, след като се наложи с 2:0 над селекцията на Република Ирландия, в двубой от група „D”, игран на стадион Берое в Стара Загора.

Италия U17 с първа победа на Евро 2015 за юноши
Националният отбор на Италия до 17 години записа първа победа на ЕВРО 2015, след като се наложи с 2:0 над селекцията на Република Ирландия, в двубой от група „D”, игран на стадион Берое в Стара Загора. Попаденията за италианците реализираха Симоне Ло Фасо в 9-ата и Симоне Мазоки в 56-ата минути. Със спечелените три точки, италианците се изравниха на първото място в групата със състава на Англия, който е с мач по-малко. Ирландците пък остават с 1 точка.
 
„Адзурите” започнаха по-активно срещата и още в 9-ата минута стигнаха до откриване на резултата. Отлична многоходова атака на италианците по десния фланг бе завършена от Симоне Ло Фасо, който с мощен шут матира стража на Ейре. Само минута по-късно символичните домакини бяха много близо до изравняване на резултата, но играч в „зелено” пропусна да отбележи от чиста позиция, след центриране отдясно. До края на първата част играта бе равностойна, като в епизодичните опити на ирландците да стигнат до изравнителен гол вратарят на Италия Донарума бе на своето място.

С началото на второто полувреме, първата опасност за гол се откри пред селекцията на Ейре. В 41-ата минута Джейми Аерн се озова на стрелкова позиция, но изстрелът му премина покрай вратата. В 52-ата минута ирландците стигнаха до най-чистото си положение за гол, но влезлият като резерва Джошуа Барет не успя да реализира, останал очи в очи с Донарума.

Само четири минути по-късно италианците демонстрираха своята класа и моментално наказаха пропуските на съперника. Влезлият като резерва Симоне Мазоки се възползва от грешка в защитата на „зелените” и с прецизен изстрел удвои резултата, като по този начин оформи и крайното 2:0.

До края на мача адзурите пропуснаха да запишат още по-изразителна победа, като с пропуски пред противниковата врата се отличиха Кутроне и Дегл’Иноченти.

В следващия кръг Италия среща Холандия, а Ирландия ще играе срещу Англия.
 
Република Ирландия U17:  Келахър, Кори О’Кийфи, Джонатън Лъни,  Конър Мастерсън (К), Дарън Лий, Маркъс Агуел-Таби, Закари Елбузеди (49-Джошуа Барет), Конър Левингстън, Конър Ронан, Тревър Кларк (41-Антъни Скули), Джейми Аерн (72-Люк Уейд-Слейтър).

Италия U17:  Джанлуйджи Донарума, Джузепе Скалера, Федерико Жираудо, Алесандро Матиоли, Андрес Лиамас (К), Филипо Мелегони, Мануел Локатели, Матия Ел Хилал, Симоне Ло Фасо (70-Едоардо Дегл’Инонченти), Патрик Кутроне (80-Лука Матарезе), Джанлука Скамака (53-Симоне Мазоки). 

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки