Казийски и Стойчев си тръгват от Тренто след четвъртата титла

Към българското дуо, което върви навсякъде в комплект, интерес има от доста водещи италиански клубове. Такъв не липсва и от други първенства

Казийски и Стойчев си тръгват от Тренто след четвъртата титла

Hай-добрият български волейболист Матей Казийски и треньорът Радостин Стойчев спечелиха за 4-и път с “Тренто” първенството на Италия, което има статут на най-силното в света.

Във финалната серия тимът на нашите се наложи с 3:0 (26:24, 25:20, 25:19) като гост на “Модена” в 4-ата среща и след 3:1 победи триумфира с купата. Преди това Казийски и Стойчев изведоха “Тренто” до върха през 2008, 2011 и 2013 г. Общо тимът има 16 трофея на Италия.

След последния мач от сезона стана окончателно ясно, че двамата българи си тръгват от шампионския тим.

Договорите на Казийски, който се отказа от националния отбор, и на бившия му селекционер Стойчев приключват и те ще търсят нови предизвикателства.

Към българското дуо, което върви навсякъде в комплект, интерес има от доста водещи италиански клубове. Такъв не липсва и от други първенства.

Миналата година Казийски и Стойчев спечелиха титлата и купата в Турция с “Халкбанк” и загубиха финала на Шампионската лига от “Белогорие” (Рус).

Иначе при решаващия успех като гост на “Модена” Казийски изигра поредния си силен мач за “Тренто” и стана най-резултатен с 13 точки (2 аса, 52% ефективност в атака, 83% позитивно и 38% перфектно посрещане).

Националният селекционер Пламен Константинов опита и за тазгодишната кампания да върне Матей в отбора, но положителен отговор не последва.

Другата седмица тимът на Константинов, който се готви за участие в световната лига, ще изиграе първите си две контроли. На 22 и 23 май в Белград България играе със силния сръбски отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки