Сензациите в пресата: Александър Томов опитва да си върне ЦСКА със схема

Лудогорец обеща трансфер на Кайсара, Гонзо бесен на "сините", Петев вика Зехиров в националния, Топузаков и Фонсека запалили искрата на "Герена"

Сензациите в пресата: Александър Томов опитва да си върне ЦСКА със схема
Сензациите в родната спортна преса на 19 май, вторник, 2015 година:

Меридиан мач: Томов си връща ЦСКА със схема

Бившият шеф на ЦСКА Александър Томов прави поредната си схема. Този път политикът опитва да се върне в клуба чрез подставе­ни лица. Английска компания е изпратила оферта от 300 000 ев­ро за над 50% от собствеността на ЦСКА. Кандидат-купувачът се е свързал с изпълнителния директор на 31- кратните шампи­они Александър То­доров

Въпросната фирма, чието име се пази в тайна е регистрирана на 29 декември 2014 година в Шотландия. Собственикът и е близък до Александър Томов. Той е анг­личанин от турски произход. Освен сума от 300 000 евро, той не е дал никакви дру­ги гаранции за бъде­щето на клуба.

Собствениците на ЦСКА Ивайло Ман-джуков и Милко Ге­оргиев са приели с насмешка това несе­риозно намерение. Според тях това е поредният опит за евти­на реклама на прова­лилите се начело на клуба предишни уп­равници. Манджуков и Георгиев правят всичко възможно да спасят ЦСКА, като това минава през лиценз за България. Първият е задействал връзки, за да опита и минималната въз­можност да уреди и такъв за Европа. Шансовете са мини­мални, но и ЦСКА може да не се класи­ра за турнирите.

7 дни спорт: В Лудогорец обещали трансфер на Кайсара


Лудогорец съвсем скоро може да осъществи първи изходящ трансфер от много време насам, научи "7 дни спорт". Ръководството на шампионите е в напреднали разговори с бранителя Жуниор Кайсара.

Съвсем наскоро той е разкрил, че има желание да се пробва на по-високо ниво. В последните два трансферни прозореца се говореше упорито, че Кайсара може да си тръгне, но в крайна сметка през февруари той парафира нов договор с отбора и има контракт до лятото на 2017 г.

В разговори с ръководството обаче Кайсара е признал, че вече е стигнал един етап на развитие и мисли за смяна на обстановката. Той пристигна в Разград през лятото на 2012 г. за сумата от 300 хил. евро. В момента обаче той е оценяван на 3-4 млн. евро, с мачовете си в групите на Шампионска лига бразилецът привлече вниманието на много отбори от Западна Европа.

Освен това Кайсара има и български паспорт, което го прави много апетитна хапка, защото не заема квота за чужденец в много от първенствата, където има рестрикции бройката. През зимата бразилецът почти си беше тръгнал от Лудогорец, след като дълго време не подписваше нов договор. В крайна сметка обаче той парафира с отбора, защото заплатата му беше вдигната значително. В момента от ръководството са му обещали, че като дойде оферта за него, най-вероятно ще бъде продаден. От клуба вече имат едно наум заради ситуацията с Роман Безяк, който не беше продаден навреме и сега си тръгна от отбора без пари.

В момента сериозен интерес за Кайсара има от италианския Рома, както и от португалските Бенфика и Порто. Той е добре познат на Иберийския полуостров, след като изкара известен период в Жил Висенте. Твърди се, че интерес към бранителя на Лудогорец има още от Леверкузен.

Меридиан мач: Георги Иванов бесен на играчите на Левски

Спортният директор на Левски Георги Иванов продължава да е изключително бесен на отбора след мача със Славия, съобщава „Меридиан мач“.

Макар да минаха два дни от срамната загуба с 2:3 от „белите" на „Герена", Иванов не пропусна да направи разбор и да свали футболистите си на земята. Спортният директор и Стойчо Стоев са акцентирали на отпускането в отбора след победата над Лудогорец. Те са поискали пълна мобилизация  в следващите дни до финала с Черно море, за да не губят ритъм играчите.

Със  сигурност в мача с Локомотив (Пд) големи ротации няма да се правят, докато в последния мач от сезона в „А" група срещу Марек ще има доста промени като част от мерките има вероятност на играчите да бъдат забранени медийните изяви, за да бъдат по концентрирани за двубоите.

Меридиан мач: Петев вика Атанас Зехиров за мачовете с Турция и Малта

Селекционерът на националния тим Ивайло Петев е впечатлен от израстването на десния бек на Берое Атанас Зехиров, съобщава „Меридиан мач“.

В неделя вечер специалистът бе на стадиона в Стара Загора, а юношата на ЦСКА направи поредния си силен мач и вкара уникален гол за 2:1.

Очаква се той да бъде викнат в националния тим за контролата с Турция и квалификацията с Малта.

Меридиан мач: Топузаков и Фонсека започнали скандали след Левски – Славия

В тунела към съблекалните на стадион „Георги Аспарухов" след мача между Левски и Славия (2:3) избухнаха здрави скандали, съобщава "Меридиан мач". Двамата, които са провокирали сблъсъците, са били помощник-треньорът на „сините" Елин Топузаков и един от най-добрите играчи на „белите" Карлос Фонсека. Те са си разменили реплики, след което и други са се намесили.

Топузаков изглеждаше бесен още преди края на двубоя, а Фонсека бе нервиран, след като Веселин Минев му разби главата, заради което бе изгонен от терена. Дежурният делегат е видял ситуацията, но в описанието му няма нещо драматично. Факт е, че въпреки напрежението размяна на удари между двата щаба и футболисти не е имало.

Заради това изглежда твърде вероятно да няма никакви наказания както към Левски, така и към Славия. Треньорът на „белите" Иван Колев призна, че е научил за спречкването, но не е останал с впечатлението, че се е случило нещо сериозно.

„Пишете за хубавото, не за грозното по нашите стадиони", призова Иван Колев. „Тръгнах да поздравя играчите си, но те бяха отишли при феновете. След това те се прибраха, но аз отидох да давам интервю за телевизията, която отразяваше мача. Едва, след като се качих в автобуса, за да си тръгнем от стадиона, разбрах, че е имало някакво спречкване. След мача аз се поздравих с Иво Тонев, нищо друго не съм видял или чул", каза още Колев пред „Меридиан Мач".

7 дни спорт: Лудогорец следи чужденец от А група

Лудогорец следи много внимателно ситуацията с чужденец, който се състезава в "А" група, научи "7 дни спорт". Скаутите на отбора, които са натоварени със задачата да обикалят Европа и Южна Америка и да търсят нови попълнения, може да направят така, че отново да се стигне до вътрешни трансфери.

Преди година Лудогорец не можа да си хареса футболисти от чужбина, след като два месеца спортният директор кръстосваше света, и затова бяха взети Анисе и Хамза от Ботев (Пловдив).

В момента шампионите гледат халф, който обаче не е от Левски или ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки