Гецата: С Борисов играехме карти и пиехме бира

Може да се върна и във Франция. Но първо искам да си почина, макар че имам готови варианти за работа, но не съм мислил върху тях

Гецата: С Борисов играехме карти и пиехме бира

Бившият вече шеф на червената ДЮШ Георги Георгиев-Гецата даде вчера интервю за „Тема Спорт".

 

Г-н Георгиев, разбрахте ли лично за себе си защо ви махнаха от шефското място на ДЮШ на ЦСКА?

- Сигурно заради слаби резултати. За друга причина не се сещам, а и не мисля, че е имало. За една година направих максимума и не се срамувам от работата си.

 

Обиден ли сте на някого в клуба?

- Не, във футбола е така, един си тръгва, друг го сменя. На ЦСКА никога не мога да се обидя, независимо кой управлява клуба. А че в школата няма условия, не е военна тайна. Това е ясно на всички. Да се надяваме, че след шест месеца, както обеща ръководството, наистина ще има два хубави терена за децата на "Армията". Само тогава може да се гонят резултати. Сигурен съм, че ако бях останал, догодина щяхме да постигнем повече. Но без правилна селекция няма как. Селекцията в школата е правена шест за пет. Има отбори от нашата школа, на които много им куца селекцията и няма как да са равностойни на останалите. Няма как за една година да оправя това.

 

Всички се оправдават с липсата на база, но нямат ли вина и треньорите и всички ли са на нивото на марката ЦСКА?

- Трябва да се работи комплексно. Не е хубаво да съдя колегите, но фактът, че извоювахме две купи - тази на БФС при набор '95 и титлата при набор '96, означава, че все пак си вършат работата. Има треньори, които са по-добри, но има и такива, които са с по-слаба работа, но имена няма да кажа. Мога да ги споделя на моя наследник, но не и на медиите.

 

Сбъркана ли е работата в школата на ЦСКА като цяло?

- Защо да е сбъркана? Мисля, че имаме доста талантливи деца. Имаме играчи в първия отбор, имаме футболист, който бе продаден наскоро в чужбина - Сашко Тонев, от когото ЦСКА е единствено и само на печалба, защото не е дал нито лев за него. Да, допускали сме и грешки, включително и аз.

 

Може ли клуб като ЦСКА без школа, която вече започна да забравя какво е да даваш таланти за първия отбор?

- Зависи кой как гледа на нещата. Просто в първия отбор на ЦСКА по-трудно влиза юноша. Така е било и по мое време, така е и сега. ЦСКА трябва да продължи да си има школа, защото това е традиция, която се е доказала с времето. Не са толкова фатални нещата. Освен Тонев в първия отбор играха още Томи Костадинов, Иван Караджов, който също е продукт на школата...

 

С кого от ръководството говорихте последно за школата, за начина на работа, за условията, за селекцията?

- С Митко Борисов съм говорил доста пъти. И имах обещание от негова страна за терените. Даже идваха и хора, които мериха... и дано нещата да се изпълнят. Ако ме няма мен, ще има друг. Важното е да има децата къде да играят, къде да се съблекат и да се изкъпят. Все пак не живеем в каменната ера. Хората се вълнуват и от това и когато тръгват да записват децата си в ЦСКА, знаят, че условията не са много добри, и после предпочитат другите школи. Хубаво е, че се оправиха нещата с „Царско село" и има сега къде да се тренира. Ще ми е много драго .Армията" да е пълна с юноши от сутрин до вечер.

 

Къде нареждате школата на ЦСКА спрямо останалите у нас?

- Аз пък искам да ви питам вас. Колко юноши в първите отбори са вкарали прочутите школи на Левски, Славия, Литекс и Чавдар Етрополе? Може би само тази в Ловеч може да се мери с ЦСКА в това отношение. Да, като условия са по-добре от нас, но като крайна цел - не. Свещените четири букви винаги са привличали и ще продължат да привличат най-много деца, но нещата откъм условия трябва да се подобрят, за да не изпуснем след време и това. От всяко дърво не може да стане свирка, но аз това бях на път да направя в ЦСКА.

 

Сърдит ли сте на Борисов за думите за бирата?

- Лично на мен не ми го е казвал. Даже някой път като сме играли карти, ми е казвал - Геца ще пиеш ли една бира? Аз не виждам нищо лошо в това, след като е било извън работно време. И с него сме пили бира. Да не би това да е престъпление?

 

Кой е най-добрият треньор в школата на ЦСКА в момента?

- Евала на сърбина Милан Чирич. Кадърно момче. С него се разбирахме без думи. Всичко му беше изрядно - документация, планове и т.н.

 

Ще отиде ли в Литекс?

- Нямам представа. Аз му пожелавам да остане в ЦСКА, защото клубът ще има полза от него и съм го казал два-три пъти на ръководството, че е много добър. Децата и родителите го обичат. Успехът му не е случаен.

 

Сега с какво ще се занимавате?

- Може да се върна и във Франция. Но първо искам да си почина, макар че имам готови варианти за работа, но не съм мислил върху тях.

 

Намирате ли връзка между освобождаването на Костадинов, който ви взе на „Армията", и вашето?

- Сигурно има. У нас всеки разбира от футбол. Когато аз съм бил президент на клуб, много хора не са и чували, че има такава игра.

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки