ЦСКА мачка ПАОК в първата си контрола на холандска земя, Зику с ювелирно изпълнение (видео)

"Червените" се наложиха с 3:2 над тима от Солун

ЦСКА мачка ПАОК в първата си контрола на холандска земя, Зику с ювелирно изпълнение (видео)

Отборът на ЦСКА победи ПАОК (Солун) с 3:2 в контролна среща, която се проведе под непрестанен дъжд в холандското градче Цутфен. Проверката бе първа за "армейците" от втория им подготвителен лагер.

 

По този начин ЦСКА постига успех срещу ПАОК във второ поредно лято, след като през миналата година отборът, воден тогава от Павел Дочев, се наложи над гърците с 3:1.

 

„Червените” започнаха двубоя по-добре от своя съперник и бяха по-активният тим в началните минути, имайки леко преимущество във владението на топката.

 

Момчетата на Милен Радуканов обаче не успяха да се възползват от превъзходството си и позволиха на отбора на ПАОК да поведе след една перфектна контраатака в 9-ата минута, когато Ето получи топката по дясното крило и с прострелно центриране ниско по тревата намери непокрития в наказателното поле Виериня, който от няколко метра засече топката покрай Иван Караджов за 1:0.

 

В следващите три минути „армейците” на два пъти имаха чудесни възможности за изравняване, но Румен Трифонов, който се отличи с много добри изяви през първата част, не успя да намери целта. Първо в 11-ата минута след хубав пробив на левия бек, последва силен шут от около 20 метра, избит с мъка от стража на гърците в корнер. Минута по-късно отново Трифонов пробва своя мерник с левия крак, но този път топката профуча над напречната греда.

 

В следващите минути отборът на ПАОК постепенно иззе инициативата и направи няколко много добри атаки. Малко не достигна на гърците да удвоят преднината си, като снажният таран Атенасиадис на няколко пъти бе извеждан зад отбраната на ЦСКА, но атаките бяха спирани от страничния рефер, който маркираше засади.

 

„Червените” не се предадоха и нанесоха своя удар в 27-ата минута чрез изключително активния Трифонов, който засече центриране на Нелсън отдясно и с красиво воле с левия крак възстанови равенството.

 

Попадението окрили „армейците” и те отново набраха скорост. Пет минути след изравняването, топката за втори път влетя в мрежата на ПАОК, но попадението бе отменено поради засада на Спас Делев. Отново Трифонов бе замесен, след като именно той центрира отляво към нисичкия нападател, който се завъртя в наказателното поле и отбеляза, но напразно.

 

Малко след това Бандаловски с мощен удар от около 30 метра можеше да отбележи страхотно попадение, ако не бе вещата намеса на гръцкия вратар, който се разтегна максимално и изби в корнер.

 

Така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:1.

 

„Червените” започнаха ударно втората част и още в 49-ата минута излязоха напред в резултата. До попадението се стигна след като влезлият на полувремето Мораеш центрира силно отдясно, след което Спас Делев засече топката с глава и отбеляза, въпреки отчаяния опит на Малезас да изчисти.

 

Само две минути по-късно румънецът Янис Зику, който също се появи в игра през втората част, покачи на 3:1, показвайки сериозна класа. Голмайсторът на серната ни съседка получи подаване от Нелсън на границата на наказателно поле и с много техничен прехвърлящ удар не остави никакви шансове на Чалкиас, който само изгледа как топката влиза в мрежата му за трети път.

 

"Армейците" владееха изцяло инициативата до средата на второто полувреме. Гърците изглежда се бяха примирили с поражението и почти не поглеждаха към българската врата.

 

В 70-ата минута обаче след изключително нелепа грешка на Иван Караджов резултатът бе намален на 3:2. Стражът на ЦСКА, който бе излязъл на границата на наказателното си поле, отправи невероятно неточно подаване, поднасяйки топката на крака на резервата Цукалас, който без да се бави го прехвърли от около 30 метра.

 

Нелепата вратарска грешка разконцентрира „червените” и в оставащите минути докрая те приеха играта в своята половина след като позволиха на гърците да им упражнят натиск.

 

Все пак футболистите на ЦСКА удържаха преднината си и се поздравиха с престижен успех в първата от контролите си на холандска земя.

 

Следващата проверка на "червените" е след два дни срещу отбора на Краковия (Краков).

 

Стартов състав на ЦСКА: Караджов, Бандаловски, Стоянов, Попов (85' Виданов), Трифонов (46' Адемар), Янчев, Галчев, Маркиньос (46' Мораеш), Делев, Нелсън. Платини (46' Зику)

Появи се нов кандидат за треньор на ЦСКА

Владимир Ивич за последно води Краснодар

Левски чака Бастунов на "Герена"

Офанзивният играч на Хебър е сигурно ново попълнение

Мениджърски интриги около Станислав Генчев

Агенти призовават Крумовград да иска пари за бившия си треньор

РАЗКРИТИЕ: Любо Пенев и Крушарски с две срещи

Пловдивчани търсят нов треньор след раздялата с Александър Томаш

Битката за Европа: ЦСКА срещу ЦСКА 1948

Враждата между двата отбора днес има допълнителен залог

Таско Тасков: Не трябва да се допуска Ловеч да няма отбор в професионалния футбол

Вижте мнението на бившия рефер и кандидат за депутат

Лудогорец и Хайстер се разделят това лято

Той не успя да се върне в познатата си форма след контузията, която получи миналия сезон

Танчо Калпаков Гордея се с отбора

"Направихме страхотен колектив", заяви треньорът на Марек

Христо Янев: Това е най-трудното нещо в живота ми

Треньорът на Ботев Враца смята, че баражът е един урок за клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки