Стойчо Стоев: Ясно е, че голяма част от футболистите няма да играят в първенството+ВИДЕО

Треньорът очаква футболисти, които направо да подписват, обеща да пусне Де Ноойер, Махмудов и Костадинов срещу Пирин

Стойчо Стоев: Ясно е, че голяма част от футболистите няма да играят в първенството+ВИДЕО
Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев е принуден да използва контролите, за да си изгражда представа за развитието на юношите на клуба. След загубата от руския втородивизионен Волга с 1:2 на „Герена” Стоев коментира пред Канал 3:
 
„Естествено, всяка контрола е полезна. Ясно е, че голяма част от футболистите няма да играят в първенството, но все пак малко или много да си изградим представа и за развитието на юношите. Има и 6-7 човека, които ще вземат участие, и с тези, които ще вземем, е ясно, че отборът ще изглежда по съвсем различен начин."

"С течение на самото първенство ще изграждаме отбор.”
 
„Може и да е парадоксално, но новите е нормално да а имат по-голяма класа. Това са 17-18-годишни момчета, които тепърва ще се развиват в мъжкия футбол. Не трябва да са ни толкова завишени очакванията.”

"По принцип за един треньор е по-важно той да си изгради отбор. В това няма спор. Лошото е, че става бавно, а то няма как да става и бързо. Селекцията закъсня. Ние си знаехме, че ще закъснее. Няма да е лесно – но целта е една, по някакъв начин да се рестартира Левски." 
 
 
 
Стоев обеща, че ще пусне новите попълнения Де Ноойер, Махмудов и Костадинов в контролата срещу Пирин идната сряда. 
 
„Да, може би в сряда, ще преценя какво игрово време, но със сигурност ще ги ползвам. Константину? Момчето не е подготвено, той тренира от 3-4 дни, твърде рано е да се изграждат каквито и да е впечатления. Има скорост, но се вижда, че не е подготвен. Ще преценя, ще говоря с мениджъра му и тогава ще има повече яснота за пробите му.”

Бъдещето на кипъреца, който вкара гола за Левски, ще се решава след мача с Пирин, добави след това Стоев. 

За Георги Костадинов той каза: "На нас ни трябва футболист на тази позиция. Както виждате, там са Цонев, но ми трябват футболисти и като качества, и за да засиля конкуренцията, и за да има някаква ротация, която да помогне на отбора в тези 36 кръга." 

 
 
Наставникът на „сините” се надява на още нови попълнения.  
 
„Имаме разговори и с други футболисти. Проблемът е, че все още сме на изчаквателна позиция, тъй като те искат време да преценят дали си заслужава офертата, но до средата на седмицата ще видим.”
 
„На проби - не, а футболисти, които ще подписват”, посочи Стоев. "Очаквам добре да се развият нещата с дадени футболисти, с които преговаряме. От чужбина", разкри той. 

За Аниете е по-скоро била вестникарска спекулация. 

"Винаги на видеозапис може да сгрешиш. Обикновено се гледа, харесва се, след това на живо. На всички ние е ясно в Левски, но ние нямаше как да си го позволим. Искахме още от март да започнем тази селекция, но нямаше как."
 
"Аз съм отговорен човек, това не ме плаши. Евентуално с някакви неуспехи критиките ще бъдат насочени към мен, но когато си отговорен, знаеш, че ще поемаш и негативите, които може да се случат."
 
"Даже няма да повярвате, а в един ден гледахме 30 футболисти. По едно време така бяхме блокирали, че не знаем какво гледаме. Параметрите при нас на са големи. А и сега е отворен трансферният прозорец. Футболистите изчакват за себе си, не бързат с решенията. В цял свят пазарната икономика е движеща сила. Всеки си избира къде да играе и основното, което ги вълнува, това са парите." 
 
Днес треньорът използва Веселин Минев като централен защитник. 
 
„Да, първо, имаше един проблем около прасеца, което не му даде възможност да играе и е предишната контрола. Исках само едно полувреме, но Белаид още не е готов и не исках да рискувам с повече игрово време, затова Веско игра на този пост и малко повече от предвиденото.”
 
„Ситуацията е такава. Като имаме нужния брой, определено няма да играем на всички позиции.” 
 
„Ние сме се ориентирали по принцип с позициите, сряда-четвъртък ще има по-голяма яснота.”
 
Що се отнася до евентуалното привличане на Атанас Курдов, Стоев каза:
 
„По принцип, когато има яснота, че и взаимоотношенията играч-клуб са изчистени, тогава може да говорим.”
 
Емил Нину е последният, който напусна Левски, съобщи треньорът.  
 
„Мисля, че е последният, да.”
 
Стойчо Стоев подчерта, че вторият автогол на Мики Орачев в летните контроли няма да му се отрази. 
 
„Не, съмнявам се, още на полувремето му казах. По принцип рядко се вкарват автоголове, при него наистина се получи в два мача. Причината е липса на концентрация. При една топка, центрирана от другия фланг, той трябваше да бъде ориентиран. А той не беше. Но това в никакъв случай няма да му се отрази.”
 
В заключение наставникът каза:
 
„Не бих казал, че игрово сме толкова подготвени. В кондиционно няма да имаме толкова проблеми, важно е игрово да се стиковаме и сработим, за да може да влезем в първенството в едно добро състояние.”

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки