Юноша на Литекс започна с ЦСКА

24-годишният бранител Емил Грозев се присъедини към лагера на отбора в Тетевен

Юноша на Литекс започна с ЦСКА
Централният защитник Емил Грозев се присъедини кьм лагера на ЦСКА в Тетевен. 24-годишният бранител е юноша на Литекс и се очаква да изкара пробен период при армейците, съобщава "Тема спорт".
 
През пролетта той бе част от втородивизионния Верея, но записа само един мач за тима. Преди няколко дни пък започна тренировки с Етър, но бързо се е разделил с клуба от Велико Търново. Гро-зев е продукт на Академия Литекс, като е в Ловеч от 2008 г. Той бива преотстъпван на няколко пъти - в Брестник, Чавдар Бяла Слатина, Чавдар Етрополе и Любимец в А група.
 
Грозев има известен опит в елита, като е записал 9 участия и 2 гола за Литекс. Той има по една среща през 2008/09 г. и 2013/14 г., а 7 мача и 2 попадения записва през 2012/13 г. под ръководството на Христо Стоичков. През no-миналия сезон бе част и от Любимец в А група (13 мача). Грозев е получавал и повиквателни за юношеския национален отбор на България.
 
В последно бреме има проблеми с контузии, които са забавили развитието му, и бранителят няма почти никаква игрова практика през изминалия сезон. Поради тази причина той не е сигурно ново попълнение на ЦСКА, а ще премине пробен период.
 
С Грозев централните за щитници, водещи занимания с червените, стават четирима с Чорбаджийски, Бранеков и Виктор Райчев от Миньор (Пк). Треньорът Христо Янев разполага и с трима бекове - Милен Кикарин, Кирил Динчев и Васил Попов.
 
Наставникът обаче ще привлече поне още двама бранители. Търси се краен защитник и още един централен, като вече се водят разговори. Вариант е левият бек Лазар Марин от Ботев (Пд). ЦСКА проявява интерес и към още един млад футболист на канарчетата. Приоритет е да се вземе футболист от елитен отбор.
 
Армейците търсят и още двама офанзивни играчи. Предложение има към Владислав Романов, но той все още не е дал отговор на Христо Янев.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки