Пирин нанесе второ поредно поражение на Левски (ВИДЕО + СНИМКИ)

„Сините” играха безлично и загубиха с 0:2 в Самоков

Пирин нанесе второ поредно поражение на Левски (ВИДЕО + СНИМКИ)
Пирин Благоевград победи Левски с 2:0 в приятелки двубой, който се игра на стадион „Искър” в Самоков. „Орлетата” отбелязаха по едно попадение в двете полувремена. Мартин Тошев откри резултата още в 3-ата минута, а след почивката заменилия го Хаджииванов се разписа за крайното 2:0. И двете попадения паднаха след груби грешка в защитата на столичани, за които това беше второ поредно поражение в контролите. За първи път обаче момчетата на Стойчо Стоев не успяха да отбележат гол.

В събота Левски ще изиграе последна контрола, като ще приеме Локомотив Пловдив на „Герена” в двубой, с който ще представи отбора си за новия сезон.

Мачът в Самоков започна по отличен начин за символичните гости от Пирин, които откриха резултата още в 3-ата минута. След грешка в защитата на Левски топката достигна до Мартин Тошев, който от няколко метра с лекота откри резултата.

Постепенно момчетата на Стойчо Стоев на свой ред погледнаха по-сериозно към вратата на „орлетата” и в 13-ата минута Курдов ба намерен в полето, но ударът му с глава не уцели очертанията на вратата на Пирин.



В средата на полувремето едно от новите попълнения в състава на Левски – Алекс Константину, който кара пробен период, опита удар от около 20 метра фронтално срещу вратата на Пирин, но топката излезе на около метър над вратата.

В 35-ата минута Божидар Краев също опита късмета си. Талант №1 на „сините” отправи силен удар с левия крак, но Красимир Костов се бе позиционирал добре и боксира топката. Буквално в заключителните минутки на полувремето Курдов отправи точен удар с глава, но Костов с една ръка изби в корнер и отново не позволи топката да влезе в мрежата му. В крайна сметка първата част завърши при минимален аванс на „орлетата”.



Както се очакваше, на почивката Стойчо Стоев направи няколко промени,  като смени почти половината си отбор. Въпреки промените обаче играта на Левски не се промени за добро и „сините” рядко стигаха до чисти положения пред вратата на съперника, въпреки, че имаха териториално превъзходство. В същото време пък момчетата на Неделчо Матушев се прибраха в половината си и разчитаха предимно на контра-атаки, с които да изненадат съперника.

При една от тях в 65-ата минута Мартин Тошев можеше да отбележи втория си гол в двубоя, но ударът му с левия крак мина на около метър в страни от вратата на резервата Любенов.

Четвърт час преди края „орлетата” нанесоха втори удар по Левски. Резервата Хаджииванов се възползва от поредната грешка в състава на Левски и останал очи в очи с Любенов вкара за 0:2. В последния момент отчаян шпагат направи Минев, но ветеранът закъсня с реакцията и топката се оплете в мрежата на Левски.

Столичани отговориха с хубав удар на Радослав Цонев в 80-ата минута, но топката излезе в аут. До края на срещата нови голове не паднаха и Пирин се поздрави с чиста победа.

ЛЕВСКИ - ПИРИН 0:2
0:1 Мартин Тошев (3')
0:2 Антонио Хаджииванов (75')


ЛЕВСКИ: 29 Боян Йоргачевич, 15 Роман Прохазка, 32 Деян Иванов, 30 Максимилиан Карнер, 4 Мики Орачев, 12 Божидар Краев, 6 Алекс Константину, 8 Джереми Де Ноойер, 70 Георги Костадинов, 7 Денис Махмудов, 9 Атанас Курдов.

Резерви: 14 Веселин Минев,  24 Александър Любенов,  88 Георги Янев,  17 Ивайло Найденов,  18 Борислав Цонев,  16 Стефан Аличков,  19 Илия Димитров,  5 Минко Ластарджиев,  2 Александър Александров,  21 Радослав Цонев,  22 Владислав Мисяк, 20 Лео Матадос 

ПИРИН:  Красимир Костов, Александър Башлиев, Богомил Дяков, Емил  Виячки, Венцислав Бенгюзов, Александър Дюлгеров, Антон Костадинов, Димитър Благов, Благой Наков, Тони Тасев, Мартин Тошев

Резерви: Веселин Галев, Илия Карапетров, Юлиян Бонев, Тодор Траянов, Васил Туджаров, Антонио Хаджииванов, Стилиян Николов, Румен Сандев, Васил Божинов, Владислав Гогов, Николай Банков



Коментар на живо:

90' КРАЙ НА МАЧА! ПИРИН ПОБЕДИ ЛЕВСКИ С 2:0.

88'
Още една смяна в състава на Пирин. Капитанът Костадинов напуска играта за сметка на Туджаров.

87'
Нищо интересно на терена през последните минутки. Левски владее повече топката, но не знае какво да прави с нея.

80'
Много добър удар на Радослав Цонев от границата на полето, но топката излиза в аут.

75' ВТОРИ ГОЛ ЗА ПИРИН! След нова грешка в защитата на Левски, Хаджииванов се справи с отчаяния шпагат на Минев и от 5-6 метра със силен удар разстреля Любенов за 0:2. Новакът в "А" група е на път да запише престижна победа, при това напълно заслужена.

73'
Краев отстъпва мястото си на терена на Лео Матадос.

73' 
Траянов заменя Тошев в състава на Пирин. Попев пък влиза за сметка на Башлиев.

71'
Илия Димитров заменя Атанас Курдов в състава на Левски.

70'
Курдов видя, че вратарят на Пирин е далеч пред вратата си и се опита да го прехвърли от около 40 метра, но беше доста далеч от целта.

67'
Още един опит на Тошев да обстрелва Любенов, но този път нападателят на Пирин бе крайно неточен.

64' Отлична контра-атака на Пирин, която завърши със силен, но и неточен удар на Мартин Тошев. Топката мина на около метър в страни от десния страничен стълб на вратата на Левски.

62'
Георги Костадинов е заменен от Георги Янев.

59'
Несериозно изпълнение на Атанас Курдов.

58' Влезлият преди минутки Николов извърши грубо нарушение срещу Костадинов в близост до пеналта и получава картон. Отлична възможност за "сините" за пряк обстрел към вратата на Пирин.

55'
Две промени в състава на Пирин. Дюлгеров и Наков отстъпват местата си на терена на Николов и Хаджииванов.

53'
Башлиев задържа Радослав Цонев, с което спря бърза контра на Левски. Логично за деянието си футболистът на Пирин получи жълт картон.

52'
Много добро подаване към Башлиев по десния фланг, но в последния момент Мики Орачев се намесва стабилно и изчиства в тъч.

50'
Тони Тасев получава медицинска помощ.

46' Начало на втората част. В състава на Левски са извършени няколко смени.
На терена са Веселин Минев, Александър Любенов, Радослав Цонев и Александър Александров, които заменят съответно Карнер, Йоргачевич, Константину и Де Нойер.

45' КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ.
Пирин води на Левски с 1:0 след попадението на Мартин Тошев още в 3-ата минута.

45' Красимир Костов спаси сигурен гол във вратата си, след като с една ръка изби удар с глава на Курдов. Нападателят засече добре центриране от фаул на Цонев, но Костов бе на мястото си и не допусна гол.

43' 
Добра работа на Де Ноойер, който се пребори с футболист на Пирин и намери на десния фланг Краев, но юношата на Левски бе спрян от двама играчи на "орлетата".

40'
Първа смяна в мача. Борислав Цонев заменя едно от новите попълнения в отбора на Левски - Денис Махмудов.

35' Левски бе близо до изравнителен гол. Многоходова атака на сините завърши със силен удар с левия крак на Божидар Краев. Красимир Костов обаче беше позициониран отлично и изби топката.

29' 
Красимир Костов сътвори сериозна глупост, която за малко да доведе до изравнителен гол. Вратарят изрита топката в тялото на Божидар Краев, но за негов късмет коженото кълбо се върна при него и той го улови. 

26' Кратка пауза в мача, за да могат футболистите на двата отбора да пийнат по глътка вода, преди срещата да бъде подновена.

25' Георги Костадинов извършва тактическо нарушение в средата на терена.

21' Първи жълт картон в мача. Получава го Джереми Де Ноойер, който задържа на тълинията Тасев и спря опасна атака на Пирин.

20' Много добра атака на Левски, която завърши с удар от около 20 метра на Алекс Константину. Топката обаче мина на около метър над вратата на Пирин.

19' Тасев падна в полето след контакт с Деян Иванов, но за дузпа не може и дума да става.

13'  Първо сериозно положение за Левски. Курдов бе намерен в пеналта, но ударът му с глава не бе точен и в крайна сметка до опасност пред вратаря Красимир Костов не се стигна.

10' Бърза контраатака на Пирин, която се разви изцяло по десния фланг. Мартин Тошев навлезе в полето с топка в крака, след което падна твърде лесно. Главният съдия обаче логично подмина ситуацията, а и в интерес на истината самият футболист не претендира за дузпа.

9' Добра многоходова атака на Левски, която завършва с центриране на Божидар Краев към Курдов, но последният не успя да играе с топката и в крайна сметка бранител на Пирин се намеси адекватно и изчисти топката.

3' ГОЛ ЗА ПИРИН! След грешка в защитата на Левски, Пирин открива резултата в мача. Голмайстор - Мартин Тошев. Бившият футболист на ЦСКА бе добре изведен от съотборник и от няколко метра успя да преодолее Йоргачевич.

1' Начало на двубоя в Самоков. Първи с топката играят футболистите на Пирин.

0' Отборите на Левски и Пирин вече са на терена. Столичани ще играят в традиционните си сини екипи, докато благоевградчани ще бъдат в бяло.

Контролите на Левски през лятото:
27 юни, Самоков: "ЛЕВСКИ" - Септември (Симитли) 4:2
1 юли, Самоков: "ЛЕВСКИ" - Монтана 2:1
4 юли, "Герена": "ЛЕВСКИ" - Волга (Русия) 1:2
8 юли, в Самоков, 18:30 часа, "ЛЕВСКИ" - Пирин (Бл) 0:2
11 юли, "Герена", 20:00 часа: "ЛЕВСКИ" - Локомотив (Пловдив)

Контролите на Пирин през лятото:
20 юни, Рилци: ПИРИН (Бл) - Созопол  3:0
24 юни, Ракитово: ПИРИН (Бл) - "Ботев" (Пд) 1:0
27 юни, Добринище: ПИРИН (Бл) - Локо (Пд) 3:0 
1 юли, Белица: Банско - ПИРИН (Бл) 1:1
3 юли,Крупник: ПИРИН (Бл) - Септември (Симитли) 3:1
8 юли, Пирин (Бл) - "ЛЕВСКИ" 2:0
11 юли, Благоевград, 19:00 часа: ПИРИН (Бл) - Гандажасар (Армения)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки