Лудогорец посреща Видима в Каварна

Босът на тима Александър Александров даде обширно интервю

Лудогорец посреща Видима в Каварна

"Вярвам, че феновете от Лудогорието ще ни подкрепят срещу Видима", заяви пред официалния сайт на ПФК Лудогорец президентът на клуба Александър Александров. Босът на новака в А група даде обширно интервю, което ви представяме без редакторска намеса.

- Г-н Александров, окончателно ли е решено, че мачът с Видима-Раковски ще се играе в Каварна?
- Да, имаме подписан договор с Калиакра. Днес беше решено, че мачът ще започне в 20:00 часа.

- Привържениците на Лудогорец се питат не беше ли по удачно домакинските мачове да се играят на стадиона на Светкавица, който е доста по-близо?
- Този въпрос е резонен, но близостта на стадиона е само един от факторите, които са решаващи при избора на място за нашите гостувания. Преди началото на първенството ние бяхме заявили стадионите в Каварна, Търговище и Севлиево, където да играем домакинските срещи до момента, в който завършат ремонтните дейности на Лудогорец Арена. За срещата с Видима –Раковски по обясними причини стадионът в Севлиево не е подходящ. Спряхме се на Каварна, защото първият мач срещу Локомотив (Пловдив) се проведе при перфектна организация от страна на домакините, които наистина спомогнаха много, за да можем да се чувстваме като у дома си. Треньорският щаб също има своите съображения и везните наклониха към Каварна.
Благодарни сме за гостоприемството на Светкавица, но за срещата с Видима решението е да играем в Каварна.

- Това, обаче, крие рискове да дойде по-малко публика на мача?
- Даваме си сметка за това, но разчитаме, че вярната ни публика няма да ни изостави в този мач, който е от изключително голямо значение. След добрия старт на първенството се нуждаем от още една победа, която може да ни даде мощен тласък до края на сезона. Знаете, че сега е моментът за трупане на безценни точни и много разчитаме на нашата публика да повтори атмосферата, която създаде на мача с Локо Пловдив. Сега, повече от всякога, имаме нужда от гореща подкрепа на феновете. Силно вярвам, че всеки един човек от Лудогорието подкрепящ това, което правим, ще намери начин да присъства на стадиона в Каварна и да спомогне с подкрепата си за постигане на така желаната победа.

- Доволен ли сте от играта на отбора, след като минаха първите мачове?
- Няма как да не съм доволен от старта, като се има в предвид, че ние сме млад отбор, който все още се обиграва. Но е видно, че отборът има много по-голям потенциал от този, който разкрива в момента. По-важното е друго – отборът има характер и го показа на мача в Стара Загора. Знаете, че не са много българските отбори, които могат да обърнат негативен резултат като гости на Берое. Старозагорци са домакински отбор, който не веднъж е огорчавал грандовете. Аз съм оптимист, че ще постигнем целта си – създаване на боеспособен отбор, който да е фактор в българското първенство и пример за управление, налагане на стандарти и качествен продукт.

- Обвиняват ви, че ползвате помощта на съдиите?
- Вижте, аз гледам на тези клевети като част от пропагандата и психологическата война преди мачовете. Хората в Разград (а и не само в Разград) ме познават. Аз (както и никой от ръководството на клуба) в подобни договорки не влизам и мога да гарантирам, че Лудогорец няма и идея или желание да се кичи незаслужено с купи и медали. Знаете, че нашите амбиции са да изградим отбор по европейски образец и сме сигурни че с качествена селекция, правилен тренировъчен процес и управление, резултатите неминуемо ще дойдат и ще са очевидни за всички".

Таско Тасков: Ще работя за подобряване на инфраструктурата за обучение, образование и спорт в Област Ловеч

Вижте мнението му

Министър Глушков: Трябва да се вдигнат парите на клубовете! Спорт се прави именно там

ММС трябва да финансира клубовете, заяви той в интервю

Вия: Ще съм най-щастливия човек, ако подпиша с Насионал

Звездата на Берое със сигурност напуска клуба през лятото

Треньорката на ансамбъла: Стараем се да сме претендент за медалите

Вижте какво каза Весела Димитрова

Дерменджиев: Във финал няма фаворит

„Разликата в класите с Ботев Пд няма да повлияе сериозно – това е един мач“

Керкез преди финала: Всички са на линия и вървим с пълна мощност

Треньорът на Ботев Пловдив каза, че е нормално отборътму да не е фаворит в сблъсъка

Артета: Всичко е заложено на карта

„Кутията на мечтите е отворена, докато Арсенал води битката за титлата до последния ден“

Петричев: Тази година титлата дойде по-лесно

„Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец“

Пиоли: Не знам дали оставам в Милан

"Критиките не ми влияят"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки