Гонзо: Такъв Дарко Тасевски трябва на Левски (видео)

Сигурно и аз ако бях в публиката, щях да викам "Оставка", каза мениджърът на "сините"

Гонзо: Такъв Дарко Тасевски трябва на Левски (видео)
Мениджърът на Левски Георги Иванов – Гонзо беше доволен от играта на „сините” след успеха с 3:0 над Ботев (Враца). Гонзо призна, че в началото столичани са изпитвали проблеми при изнасянето на топката, но са намерили начин да решат проблема.
 
„Момчетата играха добре. Точно това, което искахме, се получи, изпуснахме доста ситуации. От това можем да бъдем недоволни, защото резултатът можеше да бъде друг. Като цяло съм доволен от всички. Ботев Враца ни затрудни в началото, защото ни пресираха и ни пречеха да изнасяме топката, до 20-ата минута, докато намерим начините да изнасяме топката, после намерихме начин да играем добре”, коментира Гонзо пред TV7.
 
На въпрос дали е доволен от Дарко Тасевски, треньорът беше категоричен: „Аз съм доволен от всички, не само от Тасевски. Той трябваше да си изчисти главата, защото беше раздвоен. Но това е Дарко – който гони топката, играе в двете фази на играта, бори се. Аз съм му казал какво искам от него. Такъв Дарко Тасевски трябва на Левски”.
 
Гонзо още веднъж повтори, че в отбора има много млади момчета, които трябва да свикнат с обстановката и изискванията на „Герена”.
 
„В тези млади момчета след тези медийни атаки и след това негативно отношения към някои футболисти е нормално да има напрежение у тях. Те идват от отбори, които не се борят за титли и медали. Те трябва да се адаптират към стила и начина на Лески. В един момент ние искаме много от тях. Въпросът е че ние много бързо искаме да го развием. Симеон Райков показва едно добро ниво, но може повече. Трябва му време”, смята пловдивчанинът.
 

Има още 26 мача в които всичко може да се случи. Черно море са силни, но предимно като домакини. Не че искам да омаловажавам успехите им, но Левски и ЦСКА ще се борят за призовите места. Хубаво е, когато един от провинциалните отбори се включва в борбата за тройката, смята Гонзо.

На пресконференцията след мача Иванов продължи с изявлението: "Отборът на Ботев Враца дойде да играе футбол и затова се получи добър мач."

Отново бе засегната темата с публиката, която ревна "Оставка" миналия мач - срещу Монтана. Гонзо обаче призна: "Публиката е нормално да е недоволна, когато Левски не играе добре. Сигурно и аз ако бях в публиката, щях да викам оставка. Публиката трябва да бъде търпелива и да дадат време на тези млади момчета, които дойдоха. Аз съм уверен в техните качества и смятам, че след 6 месеца ще показват друго лице."

"Когато се върнат 3-4 човека, играем по съвсем друг начин. Спокойно в мача с Монтана можеха да играят и Мулдер, и Милиев, и Гаджев, но ние трябва да даваме шанс и на тези млади момчета. Имайте търпение към тях."

За всичко, което става в Левски, съм отговорен аз. Чувам се с г-н Батков, но той само осигурява финансирането на отбора. За връщането на Дарко и изваждането съм отговорен аз, подчерта треньорът на Левски.
 
След това той се обърна към медиите и критиците му:
 
„Няма да позволя на някои хора да ми влияят на мнението. Работя от сутрин до вечер. Работя за Левски не на 100, а на 1000 процента. По никакъв начин не се влияя. Най-важното е футболистите да бъдат спокойни и да покажат своите качества.”
 
„Не четем вестници, не четем сайтове, а работим.”
 
Бившият нападател изрази задоволство, че в днешния мач неговите възпитаници са били агресивни.
 
Той подчерта, че ще разчита на Христо Йовов и обясни отсъствието му от групата.
 

„Христо Йовов е футболист, на когото аз ще разчитам. Но вие не трябва да правите драми, когато всички са здрави. Дадох почивка на Йовов, за да запазя неговото самочувствие, неговото достойнство.”      

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки