Освободените от ЦСКА вече са четирима, Маламов остава

„Червените” пътуват за Тетевен в понеделник

Освободените от ЦСКА вече са четирима, Маламов остава
Крилото Станислав Маламов почти сигурно ще продължи в ЦСКА.

Той е оставил добри впечатления с представянето си в контролите, като от близо седмица кара пробен период на "Армията".

Бившият футболист на Локо Пд и Хасково ще се разбере за финансовите условия, при които ще играе за ЦСКА, през следващата седмица, пише "Тема спорт".

Маламов тепърва ще се срещне с Гриша Ганчев, тъй като бизнесменът в момента не е в България. Очаква се Маламов да е титуляр по лявото крило в официалните мачове, освен ако не се вземе по-опитен футболист на този пост. Отдясно пък фаворит да играе е Момчил Цветанов.

Треньорът Христо Янев търси още един офанзивен флангови футболист, както и бек. Вариант за крило е Владислав Романов, който обаче не е дал окончателен отговор на ЦСКА. През миналия сезон Маламов бе част от Локо Пд (12 мача през есента) и Хасково (8 мача). В А група не вкара гол, но пък бе точен за купата срещу Левски с екипа на Хасково (1:1). Той реализира прекрасно попадение от дистанция. 

Междувременно треньорът Христо Янев освободи четвърти футболист. Нападателят Александър Аспарухов е бил уведомен в петък, че на него няма да се разчита повече и е свободен да си търси друг отбор. Аспарухов изкара около седмица в ЦСКА, като взе участие в проверките с Оборище и Марица. В тях бе използван като вътрешен халф. Янев е казал на играча, че трудно ще получава минути в официалните мачове и е по-добре да продължи кариерата си на друго място.

Любопитното е, че 19-годишният Аспарухов трябваше да започне подготовка с ЦСКА още от 1 юли, но в последния момент отпадна от сметките. След освобождаването на Григор Долапчиев на Аспарухов все пак се даде шанс за изява, но и това не доведе до оставането му на "Армията". Пред нападателя има няколко опции за продължение на кариерата в Б група и Югозападната В група. Преди него от ЦСКА бяха освободени Григор Долапчиев, халфът Димитър Пантелеев и бранителят Емил Грозев.

Иначе ЦСКА ще отпътува за втория си летен лагер в Тетевен утре, понеделник, 27 юли. Тимът ще остане в подпланинското градче до 2 август (неделя). На връщане оттам армейците ще се отбият в Правец, където ще изиграят контрола с отпадналия от израелския елит Ашдод. Двубоят най-вероятно ще е със стартов час 18:00.

„Червените” изкараха и първия си подготвителен лагер в Тетевен от 1 до 14 юли, по време на който проведоха две проверки - със Спартак Пл (0:1) и втория отбор на Литекс (2:0). Сега обаче ЦСКА само ще тренира в Тетевен, но няма да играе мачове. Треньорът Христо Янев иска да поработи върху някои елементи в тренировките, които досега не бяха засегнати. Отборът ще пътува рано сутринта за Тетевен, а само няколко часа по-късно ще научи и програмата си в Югозападната В група.
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки