Скотланд ярд спря 3 000 главорези за мача в София

БФС кани Бойко за подкрепа

Скотланд ярд спря 3 000 главорези за мача в София

Над 3000 регистрирани английски хулигани няма да се разхождат по улиците на София. Скотланд ярд удари черни печати на паспортите на познатите „опасни" запалянковци и те няма как да пътуват за европейската квалификация в петък.

Забраната не е извънредна, а налагаща се вече като рутинна мярка. Регистърът с узаконени футболни хулигани във Великобритания действа от десетина години.

За различните мачове на Англия зад граница се спират вариращ брой хулигани в зависимост от това колко рисков е сблъсъкът. За световното в ЮАР преди година над 6000 англичани не можаха да заминат заради провинения в миналото.

На трибуните в София все пак се чакат над 4000 британци. Засега продажбата на билети за мача върви повече от добре, като към момента има около 15 000 продадени места.

БФС прати покани на куп ВИП личности, които със своята подкрепа трябва да допринесат за успеха на момчетата на Лотар Матеус. Една от тях е за премиера на България Бойко Борисов.

От футболната централа се надяват той да донесе късмет на отбора, който в последните си домакинства така и не можа да спечели важна победа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки