Партизан удържа 1:1 срещу неуверения Стяуа, Божинов се контузи още в 19-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Румънците се подгираха на Божинов за теглото му, бившият играч на Черноморец и Левски Жужу в основата на гола за Стяуа

Партизан удържа 1:1 срещу неуверения Стяуа, Божинов се контузи още в 19-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)
Валери Божинов започна като титуляр за Партизан, но се контузи и бе заменен още в 19-ата минута при равенството 1:1 в гостуването на Стяуа (Букурещ) в горещото балканско дерби от третия квалификационен кръг в Шампионска лига. Контузията извади българския нападател от екшъна след почивката, но главен герой в него стана бившият играч на Черноморец и Левски Жугурта Хамрун – Жужу /на снимката долу с №14/.

Прогнозата на Божинов преди мача се сбъдна напълно. Националът заяви, че Стяуа има слабости, които неговият нов отбор ще използва, за да вкара „един или два гол”. И точно това се случи, но без участието на Божинов, защото той се контузи още в 19-ата минута. Иван Бандаловски пък въобще не попадна в групата за мача.

След двата гола в мрежата на Ягодина в събота, тази вечер Божинов нямаше такъв късмет, а румънците от ProSport дори му се присмяха, като написаха, че „може би се е контузил заради очевидните излишни килограми”.

Подигравките на румънците по адрес на нашия футболист не им донесоха особен късмет и Ади Попа направи голям пропуск през първата част, когато мина двама, но ударът му бе тотален провал.

Вместо това, Партизан се възползва от поредната неубедителна изява в защитата на „стелистите” и Живкович подаде на Мирослав Вуличевич, който матира вратаря Кожокару по диагонала за 1:0 в 62-ата минута.

Въпреки вялата игра, Стяуа все пак намери сили да стигне до изравнителен гол. Добре познатият у нас Жужу, който беше титуляр за Стяуа, качи на главата на Варела и той изравни 9 минути преди края.

В края и двата отбора направиха по един голям пропуск. Първо сърбите изпуснаха да вземат победата, а в ответната атака Жужу остана сам на чиста позиция, но стреля неточно и ремито се запази.

В Румъния обаче се притесняват, че след това 1:1 в Белград мощната торсида на „гробарите” може да изиграе сериозна роля и да надъха Партизан за успех. Реваншът е следващата сряда от 21:45.

Олимпиакос пак би Астън Вила и е на финал (ВИДЕО)

Гърците ще спорят с Фиорентина за трофея, отстраниха последния английски тим в Европа

Невиждано: Аталанта на финал в Европа (ВИДЕО)

Бергамо ликува след класика над Марсилия

Бернардо Силва решава бъдещето си след Евро 2024

Вижте подробности

Георги Русев с победен гол в Швейцария

Българският национал донесе успеха на Сион с 2:1

Роял Юнион СЖ взе Купата на Белгия

За първи път от 1914 година насам и за общо трети в историята си

Рашфорд и Лисандро Мартинес тренират с Юнайтед

Очаква се двамата да са на линия за дербито с Арсенал

Официално: Жоржиньо остава в Арсенал

Халфът подписа нов договор с „топчиите“

Реал и Борусия получават по 25 000 билета за финала

Битката за трофея в ШЛ е на 1 юни в Лондон

Ас на Реал с фрактура, под въпрос за финала

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки