Християн Петров: ЦСКА е детска мечта, най-голямата е Реал (ВИДЕО)

Вижте интервю със защитника на „червените“

Християн Петров: ЦСКА е детска мечта, най-голямата е Реал (ВИДЕО)

Централният защитник на ЦСКА Християн Петров отговори на няколко въпроса, зададени му от деца от школата на „армейците“. Той сподели как се е запалил по футбола, как е започнал да тренира, кои са любимите му отбор и футболист, какъв режим спазва и други.

– На колко години си започнал да играеш футбол и как?
– Започнах на 10-годишна възраст. Някои от връстниците ми бяха започнали много преди мен. Започнах, защото баща ми и дядовците ми много харесват футбол, фенове са на ЦСКА. Започнах в школата на Локомотив Пловдив и там прекарах доста добри години.

– Какво е чувството на отраснеш в школата на ЦСКА и да играеш за първия отбор?
– Беше много радостно, когато ЦСКА ме потърси да дойда в школата. Бях на 14 години. ЦСКА е най-великият отбор като история и традиции в България. Не ми трябваше дълго време за мислене и реших да дойда тук.

– В кой отбор мечтаеш да бъдеш и защо?
– Мисля, че след като дойдох в ЦСКА, една моя детска мечта се сбъдна. Когато бях малък, нямах мислите, че ще стигна до това ниво, до което стигнах и ще запиша толкова мачове за моя любим отбор. Мечтата ми е да се покажа в топ 5 първенствата, а най-голямата ми мечта е да играя за Реал Мадрид.

– Кой е любимият ти футболист и защо?
– Немалко пъти съм казвал, че любимият ми футболист е Серхио Рамос. Грабна ме още от ранна детска възраст с неговата игра, стимул и енергия, както и с неговите лидерски качества, дори и като футболист. Той е моят пример във футбола.

– Какъв режим спазваш, за да си в мъжкия отбор на ЦСКА?
– Това е доста интересен и важен отбор за младото поколение и децата от школата. Доста е важно да спазваш режим на хранене и спане, да тренираш допълнително, защото за 1 час на терена няма как да се развиеш като футболист. Като следвате това стъпка по стъпка, ще стигнете до нашето ниво един ден.

– Как се запали по футбола?
– Запалих се по футбола покрай моите дядовци и моя баща. Любопитно беше, че първият мой мач беше Локомотив Пловдив – ЦСКА. Тогава не съм мислил, че ще играя в школата на Локомотив и в първия отбор на ЦСКА.

– Какви качества ти трябват, за да станеш голям футболист?
– Може би най-важните качества, които трябва да има един спортист, един футболист, са постоянство - никога да не се отказва, да се бори, дори в началото в ранна детска възраст. Аз не съм имал някакви страхотни технически качества, но след като работиш допълнително, можеш да постигнеш добри резултати.

„Много благодаря на тези деца от школата за тези интересни въпроси. Надявам се един ден да се засечем да играем заедно и да изпълнят своята детска мечта, както аз направих моята“, завърши с обръщение към малчуганите Християн Петров.

Роналдо: Имаме всичко, за да спечелим Евро 2024

Вижте какво казва португалецът

Генчев: Левски може да се бори и за дубъл (ВИДЕО)

„Държа да привлека добри футболисти, които ще помогнат на отбора“

Ачиари: Отправили сме оферти към трима българи

„Трудно е Себастиан Вия да остане…“

Попето: На мен дузпите винаги са ми тежали (ВИДЕО)

Капитанът на Ботев говори за най-тежките си моменти

Златан: Мога да кажа, че съм най-добрият за всички времена

Ибрахимович бе изпратен с аплодисменти в Швеция

Тодор Янчев: Щастлив съм, че ще работя във Враца

Вижте какво заяви новият треньор на Ботев

Гочето: Илиан Илиев провежда мачовете със самочувствие

Вижте какво казва Георги Василев

Синер: Горд съм, че съм №1

Вижте какво каза италианецът

Христо Янев: Ботев Враца искаха да остана, но имам нужда от почивка

Специалистът призна, че решението е било негово

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки