Григор Димитров не се чувства психически стабилен

Тази година имам трудности да се справям със ситуациите, признава Григор

Григор Димитров не се чувства психически стабилен
"Тази година имам трудности да се справям със ситуациите, защото не играя толкова добре като през миналия сезон. Не се чувствам силен психически, а точно това не е най-подходящото състояние, когато трябва да промениш нещо".

Тези думи на Григор Димитров след раздялата с треньора Роджър Рашийд са използвани в коментар за положението с най-добрия български тенисист. Спортист №1 на България тренира с Томаш Бердих за турнирите на твърди кортове.

“Миналата година Рашийд непрекъснато получаваше похвали за реформите, които наложи в играта на Димитров, а най-вече за физическата му подготовка. Австралиецът докара българина до най-добрата му форма. Думите на Димитров след прекратяването на съвместната работа обаче означават, че Рашийд не е успял да му помогне да бъде по-стабилен психически. Чакаме дали ще има резултат от промените. US Open е само след месец, а турнирите “Мастърс” в Монреал и Синсинати наближават. Нов треньор не бе избран веднага. А кой ще бъде той? Слуховете са за Иван Лендъл и това е странно, защото този човек спря да работи с Анди Мъри, тъй като не може да отделя достатъчно време за пътуване, а предпочита да се занимава с академията си в Южна Каролина. Лендъл отхвърли и предложението на Бердих, но бе забелязан с Димитров на корт във Флорида. Ако Григор иска психиката му да стане стоманена, Лендъл е най-подходящият човек, който може да му помогне”, пише в коментара.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки