Футболната Копакабана се пренася в Бургас

Бразилски футболни страсти ще завладеят малчуганите на бургаския плаж- "Централен"

Футболната Копакабана се пренася в Бургас

Бразилски футболни страсти ще завладеят малчуганите на бургаския плаж- "Централен". Ден след като Роби Уилямс помаха за довиждане на "Спирит ъф Бургас", на същата пясъчна ивица ДФК "Звездичка" ще проведе безплатни занимания и игри на воля. Те много напомнят на тези от "Бързи, смели, сръчни" с чували, тунели, конуси, точен пас и атрактивен гол от директен сблъсък между отборите. Няма възрастови ограничения, а датата е 9 август от 18 часа.

 

Треньорите на "Звездичка" вече са избистрили сценария,  който ще е максимално близо до митичната "Копакабана" в Рио де Жанейро",  където се зараждат бъдещите футболни звезди в световен мащаб. Досега бургаската школа е провеждала неколкократно подобни футболни карнавали- на пясък и трева и те се адмирират от Европейската футболна федерация.

 

Освен външни за клуба деца, право на участие имат и самите възпитаници от детските градини и училища. На тях в следващите седмици им предстои "Голям шлем" от национални и международни състезания. Серията ще бъде открита на 5 август, с контролни срещи за родените: 2004, 2005 и 2006 год. срещу друга водеща сила в ДЮФ- "Берое" /СтЗ/. Мачовете ще са на "Звездичка Арена". Най- големия възрастов набор при "звездичките": 2003 год. пък ще приеме на 18 август- в кв. "Ветрен" на бившата база на ФК "Черноморец" столичния "ДИТ". Все мачове които пряко ангажират вниманието и служат за предсезонна подготовка преди интригуващия сезон.

 

На 20, 21 и 22 август, както и на 4, 5 и 6 септември нова порция от мачове с цел "сверяване на часовника" срещу местни и чужди състави за наборите: 2005, 2006, 2007 година. То са все деца с които се работи от ранна спортна възраст по изпитана методика. Не са забравени и батковциоте от 2003 и 2004 година- на 28, 29 и 30 август се чакат силни съперници от родните и близки на родните географски ширини.

 

"В краткосрочен план е такава програмата. Водим преговори с местния дамски клуб Бургас лейдис за взаимно партньорство. Сега- навръх 4 годишния рожден ден на школата можем да се похвалим с пъстра и богата може би биография. Дано скоро се поздравим и с генерален спонсор, от който имаме крещяща нужда" сподели председателя на тима Петър Алексиев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки