Лендъл отказа на Григор Димитров, швед поема българина

Йохан Ортегрен ще подготвя българина

Лендъл отказа на Григор Димитров, швед поема българина

Тенис легендата Иван Лендъл е отказал да стане треньор на Григор Димитров, съобщи британският вестник "Дейли Експрес". Лендъл, който през 2014-а бе наставник на Анди Мъри, тренира с Григор по-рано тази седмица, но е обяснил, че не може да поеме дългосрочен ангажимент.

Именно заедно с Иван Лендъл Мъри спечели Откритото първенство на САЩ и олимпийско злато. В същото време чехът е изразявал положително мнение за Димитров и дори го е оценявал през годините като потенциален номер 1.

Преди време Лендъл бе отказал подобна роля и на сънародника си Томаш Бердих. Сега Лендъл също е заявил, че не желае да пътува по света в ролята на треньор.

След този разговор Димитров се е обърнал към 37-годишния шведски специалист Йохан Ортегрен, с когото се познава от престоя си в академията Good to Great.

Гришо се подготвяше през 2010-а със сънародника на Ортегрен Петер Лундгрен, а след това и с Патрик Муратоглу от известната френска академия. От 2013-а Димитров бе трениран от Роджър Рашид, но двамата прекратиха наскоро взаимоотношенията си след поредица слаби резултати.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки