Миньор си тръгна непобеден от лагера в Благоевград

Отборът на Миньор (Пк) си тръгна непобеден от лагера в Благоевград. На стадиона в Бобошево перничани побдиха с минималното 1:0 тима на Марек. Единственото попадение мача бе дело на сърбина Горан Янкович 5 минути преди края на срещата.

Миньор си тръгна непобеден от лагера в Благоевград

Отборът на Миньор (Пк) си тръгна непобеден от лагера в Благоевград. На стадиона в Бобошево перничани побдиха с минималното 1:0 тима на Марек. Единственото попадение мача бе дело на сърбина Горан Янкович 5 минути преди края на срещата.

 Дупничани първо имаха възможност да открият резултата, но удар в 3-ата минута на новопривлечения от Несебър Емил Тодоров срещна напречната греда. Футболистите на Димитър Алексиев се изнервиха, че не могат да стигнат до гол и това бе причина страстите да се разгорещят в 36-ата минута на мача. Тогава Венци Стефанов от състава на Миньор реагира остро на едно влизане срещу него на Тодоров и двамата играчи се хванаха за гушите. Реферът Георги Караколев бързо охладите страстите и показа жълт картон на играча.

През втората част в игра за Миньор се появиха двамата бразилци Миранда и Валмир, както и сърбинът Янкович, които значително повишиха качеството на игра. Именно те бяха в основата на триходова комбинация в 56-ата минута, която обаче завърши със слаб удар на Станков. В 85-ата минута груба грешка в отбораната на Марек позволи на Янкович да премине като на парад и да открие резултата - 1:0. Минута по-късно Петъо Динков може да удвои преднината за своя отбор, но ударът му попадна право в ръцете на италианския страж Марцуоли.

При резултат 1:0 в полза на Миньор завърши и мача. Срещата в Бобошево изгледаха около 150 фена на двата отбора, както и президентът на Марек Йордан Андреев, който не уважи конгреса на БФС. Пред кореспондент на Novsport той каза, че контролата на неговия отбор е по важна, и че неговият тим отново е загубил случайно.

Отборът на Минъор пък се прибра в Перник и в понеделник от 13.00 ще лети за кипърския град Лимасол. Там Миньор ще се готви 10 дни и ще изиграе четири контролни срещи. Очаква се в понеделник договор с отбора да подпише словакът Петър Ленарт, който игра един мач а "жълто-черните".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки